Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Θέμα εβδομάδων η ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών όσων επλήγησαν από την πανδημία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Θέμα εβδομάδων είναι η νομοθέτηση της ρύθμισης για την αποπληρωμή των χρεών όσων επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού σε 12 έως και 24 δόσεις.

Στη βάση αυτή, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο στις οποίες τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν μετά τον Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία, θα πληρωθούν από τον Ιανουάριο του 2021 σε 12 άτοκες ή 24 χαμηλότοκες μηνιαίες δόσεις.

Με αυτή τη ρύθμιση οφειλών η κυβέρνηση επιδιώκει να αποτρέψει ένα νέο κύμα ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς ήδη τα «φέσια» των ιδιωτών προς το κράτος ξεπερνούν τα 105 δισ. ευρώ.

Στην ειδική ρύθμιση θα ενταχθούν όσοι έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι και το φθινόπωρο την πληρωμή φόρων και δόσεων ρυθμίσεων. Αυτό σημαίνει ότι στην ειδική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να υπαχθούν:

  • Επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά με κρατική εντολή.
  • Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και είχαν ενταχθεί στη λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ.
  • Εργαζόμενοι που βρέθηκαν ή παραμένουν σε προσωρινό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης.
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης.

Υπό ρύθμιση θα είναι όλες οι βεβαιωμένες στις ΔΟΥ οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς κ.λπ.) των οποίων η προθεσμία καταβολής έληξε από 11 Μαρτίου 2020 και η πληρωμή τους έχει ανασταλεί έως τον Οκτώβριο. Η ρύθμιση αφορά και στις υφιστάμενες δόσεις τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Όλες οι υποχρεώσεις που συσσωρεύθηκαν στην εποχή του κορονοϊού θα μπορούν να εξοφληθούν είτε σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις είτε σε 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις.

Η δε εξόφληση των χρεών σε 24 δόσεις θα επιβαρύνεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» με επιτόκιο, το οποίο θα είναι χαμηλό, πιο χαμηλό από το επιτόκιο της πάγιας ρύθμισης οφειλών που ισχύει σήμερα και θα κινηθεί στην περιοχή του 2,5%.

Σε κάθε περίπτωση, η έκτακτη ρύθμιση θα συνοδεύεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους που θα πρέπει να πληρούνται από τους φορολογουμένους προκειμένου να ενταχθούν στο νέο σχήμα αλλά και για να μη βρεθούν αυτόματα εκτός ρύθμισης.

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap