Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Οι Eπιστήμονες προειδοποίησαν: «Τα ρομπότ του σεξ μπορούν να χακαριστούν και να δολοφονήσουν»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα ρομπότ τα οποία θα κατασκευαστούν για να ικανοποιούν τις ερωτικές ανάγκες των ανθρώπων θα μπορούν να μετατραπούν σε δολοφoνικές μηχανές μόλις χακαριστούν, καθώς ο χάκερ θα έχει τον πλήρη έλεγχο και θα μπορεί να εκδώσει όποια εντολή θέλει στο ρομπότ

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του Deakin University της Αυστραλίας, Dr. Nick Patterson τα ρομπότ αυτα θα μπορούν να τεθούν υπό ξένο έλεγχο και να σκοτώσουν.

Ο Dr. Nick Patterson, που έχει ως αντικείμενο εργασίας του, την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, πιστεύει ότι στο μέλλον οι χάκερ θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν εύκολη πρόσβαση και έλεγχο από ένα φορητό υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο στα ρομπότ αυτά και θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για διάφορες πράξεις βίας, όπως σωματικές βλάβες ή δολοφονία.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα, Daily Star:

«Οι χάκερ θα μπορούν να “εισέλθουν” στα ρομπότ ή σε μία ρομποτική συσκευή και να έχουν τον πλήρη έλεγχο των συνδέσεων, των βραχιόνων, των ποδιών και άλλων προσαρτημένων εξαρτημάτων, όπως σε μερικές περιπτώσεις μαχαιριών ή συσκευών συγκόλλησης», ενώ συμπληρώνει:

«Συχνά αυτά τα ρομπότ μπορεί να είναι πάνω από 200 κιλά και πολύ ισχυρά», προσθέτοντας:

«Μόλις ένα ρομπότ χακαριστεί, ο χάκερ θα έχει τον πλήρη έλεγχο και θα μπορεί να εκδώσει όποια εντολή θέλει στο ρομπότ», επισημαίνοντας:

«Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι ένας χάκερ να έχει τον έλεγχο ενός από αυτά τα ρομπότ» και καταλήγει:

«Μόλις αυτά χακαριστούν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν διάφορες φυσικές ενέργειες για ένα ευνοϊκό σενάριο ή να προκαλέσουν ζημιά».

Oι δηλώσεις έγινα πριν μερικούς μήνες το προηγούμενο έτος, αλλά είναι επίκαιρες καθώς τα νέα ρομπότ αναμένεται να κάνουν την είσοδό τους στην αγορά μέσα στο 2018.

Πηγή:pronews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap