Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Πώς να μάθετε σε έναν ηλικιωμένο να χρησιμοποιεί το e-banking

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 έχει αλλάξει τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό και μία από τις μεταβολές στις οποίες οφείλουμε να προσαρμοστούμε αφορά τη μείωση της φυσικής μας παρουσίας σε χώρους τους οποίους έως τώρα επισκεπτόμασταν για υποχρεώσεις μας. Οι επισκέψεις σε μία τράπεζα μπορεί να ήταν έως τώρα – ιδιαίτερα για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας – μία συνήθεια πολύ τακτική, τώρα όμως, εν μέσω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, οφείλουν να περιοριστούν, ακόμη και να σταματήσουν τελείως για ένα χρονικό διάστημα. Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας εξάλλου, και οι ίδιες οι τράπεζες έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας τους σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι, κάποιες συναλλαγές στα καταστήματα έχουν καταργηθεί, προστατεύοντας τους πολίτες από μη αναγκαίες μετακινήσεις.
Η σύγχρονη τεχνολογία ωστόσο, επιτρέπει, ευτυχώς, να διεκπεραιώνει κάποιος συναλλαγές και πληρωμές χωρίς να πρέπει να βρίσκεται στο φυσικό κατάστημα μίας τράπεζας. Έτσι, ακόμη και τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας, που ενδέχεται να μην είναι τόσο εξοικειωμένα με την τεχνολογία, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες online, που θα τους δώσουν πρόσβαση σε συναλλαγές από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Εσείς οφείλετε να βρεθείτε στο πλευρό τους, ώστε, με απλές συμβουλές, να τους βοηθήσετε να μπουν στον κόσμο του Διαδικτύου και να πραγματοποιούν μόνοι τους από τον καναπέ τους συναλλαγές για τις οποίες έως τώρα επισκέπτονταν μία τράπεζα.
Φυσικά και η χρήση ενός ΑΤΜ εξακολουθεί να αποτελεί μία επιλογή που μπορεί να λύσει τα χέρια σε κάποιες περιπτώσεις. Μία επίσκεψη στο ATM μίας τράπεζας, έστω και με μάσκα και προσοχή, είναι πολύ πιο ασφαλής από την παραμονή στον κλειστό χώρο ενός καταστήματος, ενώ, παράλληλα, επιτρέπει την διεκπεραίωση συναλλαγών που έχουν καταργηθεί στα καταστήματα (π.χ. ανάληψη μετρητών έως 400 ευρώ, κατάθεση μετρητών έως 1000 ευρώ, ενημέρωση για τις κινήσεις και το υπόλοιπο ενός λογαριασμού ή πληρωμή λογαριασμού τρίτων). Ωστόσο, η εξοικείωση με το e-banking μπορεί να προσφέρει επιπλέον δυνατότητες και να ανοίξει σε ένα άτομο μεγάλης ηλικίας ένα νέο κόσμο, τον οποίο – αν γνωρίσει με τη βοήθειά σας – πραγματικά θα λατρέψει.

man-holding-card.jpg

 

Εκπαιδεύοντας τον παππού και τη γιαγιά στις online συναλλαγές

Η ψηφιακή εκπαίδευση είναι κάτι που είναι απαραίτητο στις μέρες μας, ακόμη και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Και η αλήθεια είναι ότι η εξοικείωση με έναν υπολογιστή, ένα tablet ή ένα smartphone είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί από τους πάντες, ακόμη και αν σε κάποιους, αρχικά, μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο. Με πολλή αγάπη και υπομονή, μπορείτε να αποτελέσετε το άτομο εκείνο που θα εκπαιδεύσει τον πατέρα, τη μητέρα, ακόμη και τον παππού ή τη γιαγιά σας, στη χρήση ενός τεχνολογικού προϊόντος που θα διευκολύνει τη ζωή και φυσικά τις συναλλαγές του. Έχοντας μία μικρή εξοικείωση με έναν υπολογιστή ή ακόμη και με την οθόνη αφής ενός tablet ή smartphone, ένας ηλικιωμένος μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές από το σπίτι του πιο εύκολα απ’ όσο μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Δώστε του το κίνητρο να το κάνει και σίγουρα θα ανταποκριθεί. Εννοείται ότι μπορείτε να κερδίσετε περισσότερο την εμπιστοσύνη του, κάνοντας αναφορές στην ασφάλεια των online συναλλαγών, καθώς προστατεύεται από κλέφτες και επιτήδειους, ενώ, παράλληλα, αποφεύγει περιττές εξόδους και επαφές με τις οποίες πρέπει να είναι προσεκτικός όλη αυτή την περίοδο. Παρουσιάστε του με απλά λόγια τα οφέλη που μπορεί να έχει, δείξτε του με μικρά βήματα πώς μπορεί να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ή smartphone, και, αφού του μάθετε τα βασικά, προβιβάστε τον στην “επόμενη τάξη”. Εξηγήστε του πώς μπορεί να κάνει συναλλαγές, όπως π.χ. μία ηλεκτρονική πληρωμή και, φυσικά, μείνετε δίπλα του όσο χρειαστεί ώστε να τα καταφέρει μόνος του, πάντα με υπομονή, χαμόγελα και θετική διάθεση. Ζητήστε να κρατήσει σημειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια, ώστε να ανατρέξει σε αυτές την επόμενη φορά.

Επιλέξτε μαζί τις συναλλαγές που θα κάνει ο συγγενής σας πιο συχνά, και δημιουργήστε «έναν οδηγό χρήσης» κρατώντας στιγμιότυπα οθόνης από κάθε βήμα, και δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό έγγραφο ή τυπώνοντάς το. Για την πληρωμή λογαριασμών, σημειώστε με μαρκαδόρο υπογράμμισης τα στοιχεία που πρέπει να εισάγει πάνω στην εντολή πληρωμής του λογαριασμού (π.χ. του ηλεκτρικού ρεύματος).

grandma.jpg

Συντομεύσεις και προρυθμίσεις

Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, ρυθμίστε εσείς κάθε συσκευή, ώστε η χρήση της να είναι πιο εύκολη ακόμη και από αρχάρια άτομα. Για παράδειγμα, τοποθετήστε συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή για να βρίσκει κάποιος εύκολα αυτό που αναζητά ή μεγαλώστε τη γραμματοσειρά του κινητού και χρησιμοποιήστε ένα απλοποιημένο περιβάλλον χρήσης (υπάρχουν επιλογές στο μενού προσβασιμότητας πολλών smartphones) που θα τον διευκολύνει. Κατεβάστε εσείς προγράμματα και εφαρμογές που θα του είναι απαραίτητα και προστατεύστε τον εγκαθιστώντας κάποιο antivirus ή φροντίζοντας για το ασφαλές περιβάλλον στη συσκευή που χρησιμοποιεί. Οι κακοτοπιές του Διαδικτύου φυσικά υπάρχουν και είναι πιο εύκολο να πέσει σ’ αυτές κάποιος αρχάριος, όμως, με τις σωστές συμβουλές και την πολύτιμη βοήθειά σας, όλα θα πάνε καλά για τον “μαθητή” σας. Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Κωδικών μιας Χρήσης OTP, για να προσδώσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στις online συναλλαγές, και να εξηγήσετε στους συγγενείς σας ότι το κινητό τους μπορεί να λειτουργήσει ως «κλειδί ασφαλείας».
Είναι σίγουρο ότι, αφού περάσει η πρώτη δύσκολη περίοδος εκπαίδευσης, οι γονείς ή οι παππούδες σας θα σας ευγνωμονούν που καταφέρατε να κάνετε πιο απλή τη ζωή και τις συναλλαγές τους.

Ξέχασαν τους κωδικούς πρόσβασης; Αποκτούν νέους, online!

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του e-Banking σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι πως πληκτρολογούν εσφαλμένα τους κωδικούς πρόσβασής τους στην υπηρεσία. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αποκτήσετε online – για εσάς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας – κωδικούς πρόσβασης για το ηλεκτρονικό ή το mobile banking; Πολύ εύκολα, αν κάποιος είναι πελάτης σε μία τράπεζα και έχει ενεργή η χρεωστική κάρτα στο όνομά του, μπορεί να εκδώσει online από το σπίτι κωδικούς και να συνδεθεί άμεσα στο e-Banking ή το Mobile App της τράπεζάς του ώστε να πραγματοποιήσει συναλλαγές. Η ταυτοποίηση γίνεται απλά με την κάρτα και το PIN, ενώ, για επιπρόσθετη βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε και με τη γραμμή εξυπηρέτησης της τράπεζας. Ακόμη και αν ξεχάσει ή μπλοκάρει τους κωδικούς σύνδεσής του το συγγενικό σας πρόσωπο, μπορεί να τους ανακτήσει και πάλι online με τον ίδιο τρόπο – εύκολα!

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap