Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Δείτε τον μοναδικό «πραγματικό» αγώνα καράτε που έδωσε ο θρυλικός Μπρους Λη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δείτε παρακάτω τον μοναδικό «πραγματικό» αγώνα του… Μπρους Λη, όπως αποκαλύπτεται στα εκπληκτικά πλάνα, καθώς αβίαστα κερδίζει κάποιον από τους μαθητές του.

Το video, κομμάτι κάποιας βιντεοσκόπησης, λέγεται ότι δείχνει τον Λη και τον μαθητή του, Τεντ Γουόνγκ. Ο Γουόνγκ δέχεται πολλές φορές γροθιά στο κεφάλι, ενώ φορούν και οι δύο προστατευτικά, όπως απαιτείτο εκείνη την εποχή.

Ο Μπρους Λη ήταν διάσημος για το εκπληκτικό αθλητικό σώμα και την ικανότητά του να αγωνίζεται τόσο μέσα στο ρινγκ, όσο και εκτός αυτού.

Εκτός από το γεγονός ότι ήταν ένα αστέρι του κινηματογραφικού κουνγκ φου, δημιούργησε επίσης τη δική του πολεμική τέχνη: το τζιτ κουν ντου, που σκοπό είχε να είναι γρήγορο και ικανό να λειτουργεί τόσο σε αγώνα πάνω στο ρινγκ, όσο και στο δρόμο.

Ο Λη αγωνιζόταν τακτικά με τους μαθητές του, αλλά μόνο ένας από τους αγώνες του καταγράφηκε – και τώρα μπορεί κανείς να τον δει στο κανάλι του YouTube Beerdy – Bruce Lee Central. Ο Μπρους Λη με τον μαθητή του, Τεντ Γουόνγκ, καθώς παλεύουν και τον ρίχνει στο έδαφος

«Αυτό είναι το μόνο video του Μπρους Λη σε πραγματιό αγώνα ΜΜΑ. Αγωνίζεται ενάντια στον Τεντ Γουόντ, έναν από τους μαθητές του», αναφέρει ο Μπίρντυ.

https://www.youtube.com/watch?v=yQM6kMYD2Xc

Στο video, οι δύο άνδρες φαίνονται να φορούν σκούρα προστατευτικά πράγματα, που ο Μπίρντυ ισχυρίζεται ότι είναι «κρατικοί κανόνες» εκείνη την εποχή.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πού γυρίστηκε το βίντεο, αλλά πιθανολογείται ότι γυρίστηκε στην Καλιφόρνια, όπου ο Λη είχε τη σχολή του για το τζιτ κουν ντο, όπου διδάχτηκε και ο Γουόνγκ.

Ο Γουόνγκ προσπαθεί επανειλημμένα να πλησιάσει τον Λη, ο οποίος διατηρεί την απόσταση του κάθε στιγμή και κινείται σαν αστραπή για να εκτρέψει και να αφοπλίσει τον Γουόνγκ κάθε φορά που πλησιάζει.

Ο Μπρους Λη (αριστερά) δίδαξε το τζιτ κουν ντο – την πολεμική τέχνη που επινόησε ο ίδιος.

Τα χοντρά γάντια μπορεί να βοήθησαν και τους δύο άνδρες σε αυτή την περίπτωση, αλλά ο Μπίρντυ λέει ότι ο Λη θα προτιμούσε να μην τα έχει.

«Αν δεν ήταν οι κανόνες, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι ο Μπρους θα είχε αγωνιστεί με γυμνά χέρια», ισχυρίζεται. Ο Γουόνγκ διδάχτηκε μόνο από τον Λη και από κανέναν άλλο δάσκαλο και έτσι συνέχισε να διδάσκει μια «καθαρή» έκδοση του μοναδικού τρόπου πάλης του Λη.

Έγραψε επίσης μια σειρά βιβλίων για τις πολεμικές τέχνες και μπήκε στο Hall of Fame του περιοδικού Black Belt, ως ο «Άνδρα της Χρονιάς» του 2006, όταν ήταν 69 ετών.

Ο Μπίρντυ δημοσίευσε ένα άλλο video λίγες ώρες αργότερα, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο αθλητής πολεμικών τεχνών Ρίτσαρντ Μπουστίγιο, ο οποίος πέθανε φέτος, ήταν παρών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Λη θα προτιμούσε να παλεύει με γυμνά χέρια.

Ο Γουόνγκ συνέχισε τη διδασκαλία του τζιτ κουν ντο, όπως το έμαθε από τον Λη

Πηγή:arpaxtiko.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap