ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Ποιες ελληνικές τροφές είναι ασπίδα έναντι στον κορονοϊό
Την ώρα που ένα τεράστιο μέρος της επιστημονικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο έχει επικεντρωθεί στην έρευνα για τα φάρμακα και το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσουν τον νέο κορονοϊό, επιστήμονες σε μεγάλα πανεπιστήμια ερευνούν το κατά πόσο η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό.
Το Πανεπιστήμιο του Μίσινγκαν στις ΗΠΑ σε βίντεο που δημιούργησε, ανέλυσε πώς κάποια προϊόντα, όπως το ρόδι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και άλλες τροφές που ενισχύουν την άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό μπορούν να λειτουργήσουν σημαντικά, ενώ σε ότι αφορά τη λίστα με τις χώρες που παράγουν τέτοια προϊόντα έβαλαν την Ελλάδα.
Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Παν/μίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στην εκπομπή “Αντιθέσεις” της ΚΡΗΤΗ TV, εξήγησε ότι χρέος της χώρας είναι να παράξει και να καρπωθεί τα ωφελήματα από τέτοιες έρευνες, εξηγώντας πώς μια παραγωγική χώρα που στηρίζεται στον αγροτικό τομέα, δεν μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με αυτό ως προτεραιότητα για την οικονομία της.
Δείτε το σχετικό video
Πηγή:neakriti

-
ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν
Σαν Σήμερα: Ο Ρεθυμνιώτης που σκότωσε τον φονιά του γιου του μέσα στο δικαστήριο
-
Κόσμος3 ημέρες πριν
Βρετανία: Εννιάχρονη έκανε χούλα χουπ στον δρόμο μέχρι που τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου
-
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ3 ημέρες πριν
Τελικά τα smartphones μας παρακολουθούν;
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Οι ταβέρνες των χωριών του Αμαρίου που δοξάζουν την Κρήτη!