Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πειραγμένη» ανωγειανή σαρικόπιτα να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Υλικά Συνταγής

4 χωριάτικα φύλλα
4 μήλα κομμένα σε καρέ
2 κ.σ. στακοβούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
1 φλ. σταφίδες
1 φλ. καρύδια
1 κ.σ. κανέλα
300 γραμ. ανθότυρο Κρήτης
μέλι θυμαρίσιο

Για το σερβίρισμα

καβουρδισμένο σουσάμι
κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη σαρικόπιτα, ζεσταίνοντας πρώτα το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το τυρί σε τρίματα κι ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα φυλλα. Κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε γέμιση σε μικρές κουταλιές κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγουμε ρολό, το στρίβουμε σε σαλιγκάρι. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζουμε σουσάμι και κανέλα.
Πηγή: argiro.gr
(πηγή κεντρικής φωτογραφίας: click4crete)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version