Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Έλληνας αστροφυσικός εξηγεί επιστημονικά γιατί τα ζώδια είναι απάτη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
80 Shares

Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά διαβάζουν τα ζώδια και σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θεωρούν πως οι προβλέψεις επηρεάζουν την προσωπική τους ζωή. Η αστρολογία για ορισμένους αποτελεί μία ιδιαίτερη επιστήμη που με βάση τα άστρα, μπορεί να εξηγήσει αρκετά από όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας όπως επίσης και να περιγράψει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Ωστόσο, παρά την διαδρομή χιλιάδων χρόνων που έχουν τα ζώδια στην ζωή του ανθρώπου, η πρόοδος της επιστήμης τα τελευταία χρόνια έχει ουσιαστικά καταρρίψει τα θεμέλια στα οποία στηρίζετε και όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που θεωρούν τα ζώδια και τις προβλέψεις ως μία απάτη… 

Φυσικά και ο καθένας μπορεί να έχει την δική του προσωπική άποψη σχετικά με την εγκυρότητα όσων υποστηρίζουν την αστρολογία ως επιστήμη, αλλά πραγματικό ενδιαφέρον έχει και η μελέτη όλων των στοιχείων που έχει να παρουσιάσει κυρίως η Αστροφυσική σε αντιδιαστολή με όσα λένε οι αστρολόγοι. Σε πολλά σημεία τα ζώδια όπως τα γνωρίζουμε σήμερα περιέχουν ουσιαστικές αδυναμίες τεκμηρίωσης και οι φυσικοί επιστήμονες τις έχουν αποκαλύψει σε αρκετές περιπτώσεις.

Μία εξαιρετική διάλεξη που προσπαθεί να ρίξει επιστημονικό “φως” στην αστρολογία, είναι αυτή του σημαντικού Έλληνα Αστροφυσικού Παύλου Καστανά στη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College. Μέσα από αυτήν την ομιλία επιχειρείται η ανάλυση της αστρολογίας με ιστορικά, επιστημονικά και κοινωνιολογικά στοιχεία.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν όπως μπορείτε να παρακολουθείσετε στο βίντεο είναι τα εξής:

1. Πώς προέκυψε ιστορικά η αστρολογία;

2. Πώς είναι ο κόσμος σύμφωνα με την αστρολογία;

3. Ευσταθεί επιστημονικά η αστρολογία; Ισχύουν οι αστρολογικές προβλέψεις;

4. Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν στην αστρολογία;

Είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε όχι, αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας προκειμένου να μάθετε τι λέει η επιστήμη και να απολαύσετε όλα όσα παρουσιάζει ο Παύλος Καστανάς με απόλυτα κατανοητό τρόπο:

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap