Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Έρευνα: Tο ουίσκι είναι πιο υγιεινό από ΟΛΑ τα άλλα ποτά!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Θα έχετε καταλάβει ότι εδώ στο Ratpack έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στο ουίσκι. Το αγαπάμε λίγο περισσότερο από τα άλλα ποτά. Μετά από την έρευνα που διαβάσαμε, βρήκαμε έναν ακόμη λόγο για να το τιμούμε και να το πίνουμε πιο συχνά.

Αν είστε από αυτούς που προτιμούν να το πίνουν σκέτο, χωρίς πάγο, με τη συνοδεία λίγου νερού ενδεχομένως, τότε μπορείτε να εξέλθετε. Η έρευνα που θα σας περιγράψουμε αφορά όλους εμάς που βάζουμε ένα τουλάχιστον παγάκι, αυτό το όχι και τόσο αθώο, όπως φαίνεται, συνοδευτικό.

Το ξέρατε ότι μέσα στα παγάκια ζουν δεκάδες βακτήρια, ικανά να προκαλέσουν πολλές και διαφορετικές λοιμώξεις; Μήπως ξέρατε επίσης ότι το ουίσκι είναι το μοναδικό ποτό που μπορεί να τα σκοτώσει;

Η μελέτη που φέρει την ονομασία «Η παρουσία παθογόνων βακτηρίων σε παγάκια και η αξιολόγηση της επιβίωσης τους σε διάφορα συστήματα» και που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό βιβλίο «Springer» εξέτασε τους τύπους των βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο.

Τα νέα δεν ήταν και τόσο καλά, αφού βρέθηκαν 31 διαφορετικά είδη βακτηρίων σε μία ράβδο πάγου, μερικά εκ των οποίων μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παθογένειες, με τα πιο επιβλαβή να είναι τα εξής: Pseudomonas (προκαλούν μόλυνση στο δέρμα και στους πνεύμονες), Staphylococcus (υπεύθυνο για σταφυλόκοκο), Bacillus (τροφική δηλητηρίαση) και Acinetobacter (μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και μηνιγγίτιδα).

Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτήρια, βάζοντας μολυσμένο πάγο σε διαφορετικά ποτά, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι οι θερμοκρασίες κατάψυξης δεν τα σκοτώνουν. Έχουμε και λέμε: Η βότκα δεν σκότωσε κανένα από αυτά. Η Coca-Colaσκότωσε το Bacillus και τον Pseudomonas, ενώ τονωτικά ποτά, τα σκότωσαν όλα εκτός από το Acinetobacter. Το Ουίσκι από την πλευρά του τα σκότωσε ΟΛΑ!

Ανάβουμε καπνογόνο, αράζουμε καναπέ, γεμίζουμε ποτήρι, πανηγυρίζουμε 🙂

Πηγή: Ratpack.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap