Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

5 μπαχαρικά που λειτουργούν ως αφροδισιακά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να έχετε καλά κρυμμένα μέσα στα ντουλάπια σας και να μην ξέρετε την δυναμή τους. Παραμένουν πολύτιμα και για τη μαγειρική και για τη ζαχαροπλαστική, ενώ εδώ και πολλά χρόνια, τα μπαχαρικά θεωρούνται αφροδισιακά μαζί με άλλες τροφές, όπως για παράδειγμα τα θαλασσινά.

Κάποια μάλιστα από αυτά είναι δυνατότερα και θεωρούνται φυσικά διεγερτικά. Όπως τα 5 παρακάτω:

Κάρδαμο

Είναι δημοφιλές στην Ινδία αλλά και στους αραβικούς λαούς, ενώ στην Κίνα χρησιμοποιείται για να δώσει σε όσους το καταναλώνουν μια πιο δροσερή και αρωματική αναπνοή. Είναι γλυκό και υγιεινό με τα συστατικά του να αυξάνουν την ροή του αίματος, που με τη σειρά της αυξάνει τις επιδόσεις.

Σαφράν

Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά, που έχει και διεγερτικές ιδιότητες. Η ελληνική μυθολογία ανέφερε πως ο Δίας ξάπλωνε σε στρώμα γεμάτο σαφράν για να ζωντανέψει τα σeξουλικά του ένστικτα.

Βανίλια

Η βανίλια έχει τη δυνατότητα να διεγείρει τις αισθήσεις με του Λατίνους να ρίχνουν λίγες σταγόνες στα ροφήματά τους από την αρχαιότητα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει μια σαγηνευτική γεύση και μυρωδιά, που οι λαοί της ανατολής αγαπούν. Οι Ινδοί το χρησιμοποιούν στην παραδοσιακή θεραπεία της ανικανότητας, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε χέρια, πόδια και… διάφορα άλλα μέρη.

Κανέλα

Η κανέλα περιέχει σίδηρο, ασβέστιο και θεωρείται τονωτική και διεγερτική. Και πρόκειται για ένα μπαχαρικό μπαλαντέρ, αφού μπορεί να προστεθεί σε διάφορα φαγητά, γλυκά ή ακόμα και σε ροφήματα.

Πηγή:eradio

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap