Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Μεγάλη συναυλία Κρητών στο Κλειστό Γαλατσίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ξεχωριστή συναυλία με έντονο άρωμα Κρήτης έχει προγραμματισθεί σ΄ένα πραγματικά ξεχωριστό χώρο, στην Αθήνα. Στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου), Cristmas Theater, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου,το βράδυ, 100 Κρήτες οργανοπαίκτες-τραγουδιστές-χορευτές, θα ταξιδέψουν στα μονοπάτια μιας μεγάλης μουσικής παράδοσης. Μουσική επιμέλεια: Πάρις Περυσινάκης. Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός.

Κρήτη μου…Τρεις μόνο συλλαβές σχηματίζουν μια μεγάλη φράση.
Μια φράση γεμάτη πάθος που ταράζει την καρδιά.
Ένας τόπος γεμάτος ήχους, εικόνες, χρώματα κι αρώματα. Αξίες, ήθη, ιδέες. Ο έρωτας, η περηφάνια, η αποθυμιά, η αξιοσύνη, η τιμή…

Με φαντασία κι αυθεντική κρητική διάθεση, ονειρικά και συναισθηματικά φορτισμένα τραγούδια θα συνταιριάξουν με τις πλέον εξωστρεφείς στιγμές.

Μια συναυλία μοναδική μ’ όλες τις ευφάνταστες σελίδες της μουσικής παράδοσης της Κρήτης αλλά και επιλογές από τη σύγχρονη δημιουργία.

Θα μας ταξιδέψουν, εξαιρετικοί μουσικοί με δεξιοτεχνικό ταμπεραμέντο, μυθικοί/διαχρονικοί τραγουδιστές με βιώματα ‘‘από τα παλιά’’ αλλά και όσοι ξεχωρίζουν στο νησί τα τελευταία χρόνια με την Τέχνη τους.
Η μουσική παράδοση της Κρήτης, θεωρείται η πιο ζωντανή στον ελλαδικό χώρο, όχι μόνο γιατί συνεχίζει να εξελίσσεται και να ενσωματώνει δημιουργικά σύγχρονα μουσικά στοιχεία αλλά και γιατί παράλληλα εκφράζει και σχολιάζει με ζωντανό τρόπο το σήμερα.

Όλοι οι συντελεστές τιμούν με την παρουσία τους στη συναυλία τη μουσική παράδοση της μεγαλονήσου και αποδίδουν φόρο τιμής στους δάσκαλους.

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα τιμηθούν για την προσφορά τους, τέσσερις προσωπικότητες που ο μουσικός πολιτισμός της Κρήτης φέρει το αποτύπωμά τους.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
Κωστής Αβυσσινός, Δημήτρης Βακάκης, Βαγγέλης Βαρδάκης,
Μαρίνα Δακανάλη, Μιχάλης Κουνάλης ,Ειρήνη Δερέμπεη,
Μιχάλης Κονταξάκης, Κάρολος Κουκλάκης,
Λουδοβίκος των Ανωγείων, Γιώργος Μανωλιούδης,
Βαγγέλης Μαρκογιαννάκης, Πέτρος Μαρούλης, Αντώνης Μαρτσάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Πάρις Περυσινάκης,
Μιχάλης Πετσάκης, Δημήτρης Σγουρός,
Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Γιώργος & Νίκος Στρατάκης,
Μιχάλης Τζουγανάκης, Ευγενία Δαμαβολίτη Τόλη…

Και ο κατάλογος μεγαλώνει…


Περισσότεροι από εκατό οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές, θα μεταφέρουν στη σκηνή του Christmas Theater τη μουσικoχορευτική παράδοση όλης της Κρήτης.

Κωστής Αβυσσινός
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκαλάνι Ηρακλείου. Παίζει λαούτο, μαντολίνο, μπουλγαρί και τραγουδά. Ανήκει σε αυτούς που μεταφέρουν το ήθος της Κρητικής μουσικής παράδοσης, επενδύοντας στην ουσία και στην καταλυτική της δύναμη. Γιός του μεγάλου βιολάτορα Γιώργη Αβυσσινού.

Δημήτρης Βακάκης
Από τους μαθητές του Κώστα Μουντάκη που γρήγορα ξεχώρισαν. Ανήκει στη γενιά που σήμερα κρατά τα σκήπτρα στην Κρητική μουσική. Γεννήθηκε στα Χανιά και κατάγεται από το Βαβουλέδο, οικισμό των Παλαιών Ρουμάτων Κισάμου.

Βαγγέλης Βαρδάκης
Γνήσιος εκφραστής της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης. Ο βιολάτορας και τραγουδιστής από την Ιεράπετρα που συγκινεί και καθηλώνει με την εκφραστικότητα του.

Μαρίνα Δακανάλη
Η Ανωγειανή τραγουδίστρια με το ζεστό χαμόγελο, εντυπωσιάζει με τη μεστή φωνή και την επιβλητική της παρουσία στη σκηνή. Έχει διατρέξει μια σπουδαία πορεία στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, με παράλληλα καίριες ερμηνείες και στα τραγούδια της Κρήτης. Αντίστοιχα σπουδαίες και οι συνεργασίες της: από τον Νίκο Μαμαγκάκη έως τον Σωκράτη Μάλαμα.

Ειρήνη Δερέμπεη
Πολυσχιδής φυσιογνωμία, εξαιρετική φωνή και σολίστ στον ταμπουρά, στο θιαμπόλι και στο λαούτο. Με την παρουσία της στη μουσική σκηνή της Κρήτης έφερε στο προσκήνιο οικίες μνήμες αλλά και μας ταξίδεψε σε ασυνήθιστα μονοπάτια.

Μιχάλης Κονταξάκης
Μαντολίνο στην Κρήτη παίζουν πολλοί αλλά ο Μιχάλης Κονταξάκης παίζει υποδειγματικά. Μελωδικά μοτίβα και στιλιστικές αναφορές από τις πιο βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα ένα ευρύτατο φάσμα αναφορών. Με καταγωγή από το Χουδέτσι Ηρακλείου.

Κάρολος Κουκλάκης
Ήταν παιδί θαύμα και σήμερα ένας ώριμος βιρτουόζος στο μπουλγαρί (είδος ταμπουρά που παίζεται στην Κρήτη), το λαούτο, και το κρητικό μαντολίνο.

Μιχάλης Κουνάλης
Με την αισθητική σφραγίδα που οφείλει να έχει σήμερα ένας νέος με δημιουργικές ανησυχίες. Γράφει τραγούδια, παίζει Κρητικό μαντολίνο και τραγουδά κάνοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη.

Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ένας σπουδαίος τραγουδοποιός με ειδικό βάρος. Οι ιστορίες που διηγείται έξω και μέσα από τα τραγούδια είναι παραμύθια που βασίζονται σε αλήθειες. Τα τραγούδια του αποτελούν εύσχημη πλοκή εγκεφαλικών και αισθησιακών καρπών.

Γιώργος Μανωλιούδης
Ένας στιβαρός τραγουδιστής από το χωριό Κάλυβος Μυλοποτάμου του Νομού Ρεθύμνης. Ξεκίνησε να παίζει λαούτο και να τραγουδά στα δεκαοκτώ του χρόνια. Σήμερα εκτός από καταξιωμένος τραγουδιστής ξεχωρίζει και ως συνθέτης και στιχουργός. Στον ελεύθερο χρόνο του κατασκευάζει μουσικά όργανα.

Βαγγέλης Μαρκογιαννάκης
Θρυλικός μουσικός, δεξιοτέχνης του λαούτου και ευφάνταστος συνθέτης: από το Σπήλι Ρεθύμνου.

Πέτρος Μαρούλης
Γλεντά όλη την Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη. Νέος άνθρωπος που δίνει υπόσταση στον όρο γλεντιστής, με ήθος. Κατάγεται από τις Μαργαρίτες της επαρχίας Μυλοποτάμου.

Αντώνης Μαρτσάκης
Γνήσιος πρεσβευτής της αυθεντικής Χανιώτικης παράδοσης. Χωρίς αμφιβολία, ένας σπουδαίος βιολάτορας και τραγουδιστής με ατόφιο συναίσθημα και βαθιά ρίζα από την Κίσσαμο.

Μίλτος Πασχαλίδης
Ο καλαματιανός Μιλτιάδης Πασχαλίδης βρέθηκε στην Κρήτη για σπουδές με την προοπτική τετραετίας και τελικά έμεινε να ζει εκεί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός έχει μια βαθιά βιωματική σχέση με την Κρήτη, τη μουσική της παράδοση και τους ανθρώπους της. Στην Κρήτη η ερασιτεχνική του ενασχόληση με τη μουσική έγινε σοβαρότερη, αρχικά με τον σχηματισμό των Νέαρχου Παράπλους και στη συνέχεια με τους Χαΐνηδες, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος μαζί με τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη τους, Δημήτρη Αποστολάκη.

Πάρις Περυσινάκης
Από τους μαθητές του Μουντάκη που έλαμψαν. Παίζει υποδειγματικά λύρα και μαντολίνο. Γράφει τραγούδια, ενορχηστρώνει και επιμελείται δισκογραφικές παραγωγές. Ένας σύγχρονος βάρδος που συγκινεί και ισορροπεί υποδειγματικά ανάμεσα στη μελαγχολία και στη χαρά, ανάμεσα στις νέες ιδέες και στη διαχρονικότητα της παράδοσης.

Μιχάλης Πετσάκης
Νέος λαουτιέρης και τραγουδιστής που ξεχωρίζει για το ύφος και το ήθος του. Κι όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: ‘‘Χίλιες φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, πάλι το λαγούτο θα ήταν η επιλογή μου.’’

Δημήτρης Σγουρός
Έχει αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στη διάσωση παλιών τραγουδιών και χορών της Κρήτης. Μια προσπάθεια που έχει βοηθήσει και έχει διδάξει νέους μουσικούς στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν την γνήσια κρητική παράδοση. Ως λυράρης και τραγουδιστής δίνει άλλη διάσταση στην έμπνευση, ακολουθώντας δύσκολα μουσικά μονοπάτια τα οποία με απαράμιλλη δεξιοτεχνία τα εναρμονίζει με τους άγραφους κανόνες της Κρητικής παραδοσιακής μελοποιίας. Γεννήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου.

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης
Kρατούν τα δικά τους κλειδιά από την “πόρτα” της Κρητικής Μουσικής. Ξεκινήσαν κι οι δυο τους εννέα και έντεκα χρονών αντίστοιχα. Ζυμώθηκαν αρχικά στα πανηγύρια του χωριού τους, τη Ροδιά Μαλεβυζίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Σήμερα ξεσηκώνουν το πολυπληθές κοινό τους, όπου κι αν παίξουν. Είτε στην Κρήτη είτε εκτός.

Ζαχαρίας Σπυριδάκης
Εκπληκτικός βιρτουόζος της Κρητικής λύρας με μοναδικό ηχόχρωμα και σόλι που μαγνητίζουν και ξεσηκώνουν. Μαθητής του Κώστα Μουντάκη συγκαταλέγεται σήμερα στις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής παράδοσης της Κρήτης. Έχει δώσει συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κι έχει συνεργαστεί µε κορυφαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες.

Μιχάλης Τζουγανάκης
Δύο χρονών, πήρε στα χέρια του το λαγούτο του αδελφού του, κι από τότε, λες και δεν τ΄ άφησε ποτέ ! Ανήσυχος και ευρηματικός η μουσική του εξέλιξη είναι διαρκής…ο πρώτος λαουτιέρης που βγήκε μπροστά από τους λυράρηδες.

Ευγενία Δαμαβολίτη Τόλη
Με καταγωγή από την Κίσσαμο, η Ευγενία Δαμαβολίτη Τόλη συγκαταλέγεται στις γυναικείες φωνές που ξεχωρίζουν σήμερα στην Κρητική παραδοσιακή μουσική. Η αγάπη της στο παραδοσιακό τραγούδι εκδηλώθηκε από την παιδική ακόμα ηλικία, καθώς τα περισσότερα μέλη της οικογένειας τραγουδούσαν.

Όλη η σπουδαία μουσική παράδοση της Κρήτης θα είναι εδώ.

Χορεύει ο Λαογραφικός Όμιλος Κουρήτες

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι καλλιτέχνες!

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμή εισιτηρίων:

VIP Ζώνη 40€
Α Ζώνη 34€
Β Ζώνη 28€
Γ Ζώνη 11€ – 22€
Δ Ζώνη 8€ – 16€
Ε Ζώνη 5€ – 10€

Προπώληση: 211 77 01 700, www.christmastheater.gr & www.viva.gr

Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βεΐκου 137

Τηλέφωνο: 211 77 01 700

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap