Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Κορονοϊός: Η πανδημία επιτάχυνε τη ζήτηση για τα «επαγγέλματα του αύριο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακατατάξεις στο επαγγελματικό τοπίο φέρνει η ύφεση που έχει η προκαλέσει η Covid 19 παγκοσμίως, η οποία επιταχύνει τις τεχνολογικές αλλαγές, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εκτοπισμό 85 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Ο αυτοματισμός, σε συνδυασμό με την ύφεση εξαιτίας της Covid-19, δημιουργεί ένα σενάριο ‘διπλής αναστάτωσης’ για τους εργαζόμενους», αναφέρει μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Ελβετία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο προειδοποιεί ότι η ανισότητα είναι πιθανό να αυξηθεί, εκτός εάν εκτοπισμένοι εργαζόμενοι επανεκπαιδευτούν για να εισέλθουν σε νέα επαγγέλματα.

Πάνω από τα δύο πέμπτα των μεγάλων εταιρειών που ρωτήθηκαν από το Φόρουμ σχεδιάζουν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους λόγω της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας.

«Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η δημιουργία θέσεων εργασίας αρχίζει να υστερεί από την καταστροφή θέσεων εργασίας – και αυτός ο παράγοντας είναι έτοιμος να επηρεάσει εργαζόμενους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση με ιδιαίτερη αγριότητα», τονίζεται στην έκθεση.

Η πανδημία κορωνοϊού προκάλεσε απότομη αύξηση της ανεργίας σε όλο τον κόσμο. Αρκετές μεγάλες οικονομίες στην Ευρώπη και αλλού έχουν επεκτείνει την υποστήριξη των μισθών προκειμένου να αντισταθμίσουν την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας. Η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να βαδίζει υψηλότερα, ενώ οι νομοθέτες διαφωνούν για νέα μέτρα τόνωσης.

Η πανδημία κινδυνεύει να εντείνει τις υπάρχουσες ανισότητες, επειδή οι βιομηχανίες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως τα ταξίδια και ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανικό εμπόριο, τείνουν να έχουν νεότερους εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς που είναι σε μεγαλύτερο βαθμό γυναίκες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία θα μπορούσε να αυξήσει την εισοδηματική ανισότητα και να ωθήσει έως και 115 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια φέτος.

 

Οι δουλειές του αύριο

 

Η πανδημία έχει επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας από εταιρείες και καταναλωτές, αυξάνοντας τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud computing και ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ συρρικνώνει εταιρείες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους στο διαδίκτυο.

Εργαζόμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν από το σπίτι, είτε επειδή η εργασία τους απαιτεί άμεση επαφή, είτε επειδή έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, βρίσκονται σε πολύ μειονεκτική θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια μετατόπιση στον καταμερισμό της εργασίας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών θα μπορούσε να εκτοπίσει περίπου 85 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2025, δημιουργώντας ταυτόχρονα 97 εκατομμύρια νέους ρόλους.

Οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να είναι όλο και περισσότερο περιττές περιλαμβάνουν διοικητικούς βοηθούς, λογιστές και υπαλλήλους μισθοδοσίας, ενώ οι θέσεις με αυξανόμενη ζήτηση περιλαμβάνουν εκείνες στην πράσινη οικονομία, ρόλους στην πρώτη γραμμή των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της μηχανικής, του cloud computing και της ανάπτυξης προϊόντων.

Μια αναμενόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και την παραγωγή περιεχομένου, καθώς και ρόλους που απαιτούν ικανότητα για συνεργασία με άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα «δείχνουν τη συνεχιζόμενη σημασία της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στη νέα οικονομία», προστίθεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 94% των εταιρειών που ρωτήθηκαν, αναμένουν ότι οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες στη δουλειά, ποσοστό που κυμαινόταν στο 65% το 2018.

Μια ανάλυση της ομάδας επιστήμης δεδομένων του LinkedIn που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Φόρουμ έδειξε ότι πολλοί επαγγελματίες που έχουν μετακινηθεί σε “αναδυόμενους ρόλους” στη νέα οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια προέρχονταν από εντελώς διαφορετικά επαγγέλματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαν παρόμοιες δεξιότητες.

Για παράδειγμα, οι μισοί από αυτούς που μετέβησαν σε επαγγέλματα επιστήμης δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης (AI) προέρχονταν από κλάδους που δεν είχαν καμία σχέση. Αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 67% στους ρόλους μηχανικής, στο 72% στους ρόλους περιεχομένου και στο 75% στις πωλήσεις.

 

Δεξιότητες με μεγάλη ζήτηση

 

Η κριτική σκέψη, η ανάλυση και η επίλυση προβλημάτων παραμένουν ανάμεσα στις κορυφαίες δεξιότητες που οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου θεωρούν ότι αυξάνονται σε σημασία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Νέες δεξιότητες που περιλαμβάνουν πλέον οι εταιρείες τώρα που η πανδημία έχει διαταράξει την καθημερινή ζωή, είναι η αντοχή στο στρες, η ανθεκτικότητα και η ευελιξία.

Οι εταιρείες επενδύουν όλο και περισσότερο στην επανεκπαίδευση των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων τους.

Η έκθεση αναφέρει μια μελέτη του διαδικτυακού παρόχου Coursera, η οποία διαπίστωσε ότι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου υπήρξε μια πενταπλάσια αύξηση στην παροχή από τον εργοδότη διαδικτυακών μαθησιακών ευκαιριών και μια τετραπλάσια αύξηση στα άτομα που αναζητούν ευκαιρίες για μάθηση μέσω διαδικτύου με δική τους πρωτοβουλία.

The pandemic is speeding up automation, and 85 million jobs are on the line by Hanna ZiadyCNN Business

Πηγή: cnn

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η μαθήτρια που έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο MIT

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Υποτροφία
73 Shares

Δεκτή με πλήρη υποτροφία στο ΜΙΤ, έγινε μια μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η Κωνσταντίνα Ρασβάνη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βόλου, «Ταχυδρόμος», το όνομα της μαθήτριας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα των λιγοστών φοιτητών (4%) που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
H Kωνσταντίνα Ρασβάνη δήλωσε κανονικά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο παράλληλα κατέθεσε αιτήσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πέραν του ΜΙΤ, έγινε δεκτή από το Princeton και το Rice, oνειρό της όμως και πρώτη της επιλογή αποτελεί η φοίτηση στο ΜΙΤ.
Προκειμένου να κάνει λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία, με την οποία θα καλυφθούν το κόστος των σπουδών της, η διαμονή και η διατροφή της στην Αμερική.
«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στην Μασαχουσέτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΝ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν», τόνιζει η Κωνσταντίνα Ρασβάνη.
Από τη μεριά της, η διευθύντρια του σχολείου, Παρασκευή Λοντρίδου, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της».

Το ταλέντο της Kωνσταντίνας Ρασβάνη στις θετικές επιστήμες είχε φανεί από νωρίς. Στα γυμνασιακά της χρόνια είχε διακριθεί σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα έχει λάβει διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στη Βαλκανιάδα Νέων. Δεκτή είχε γίνει μάλιστα και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University.

 

Πηγή: ethnos

Υποτροφία
73 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
7 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

33 Shares
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap