Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Κατάθλιψη: Η μη φαρμακευτική μέθοδος που μπορεί να την σβήσει από τη ζωή μας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Η κοινωνικοποίηση και τα χόμπι μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους ασθενείς ακόμη και να θεραπευθούν από την κατάθλιψη
Η ενθάρρυνση των ασθενών να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που υποστηρίζουν την εκμάθηση νέων χόμπι ατομικά ή σε ομάδες, (αθλητισμός, σχέδιο, χειροτεχνίες, χοροί, ξυλουργική, μοντελισμός), μαζί με δραστηριότητες όπως ο εθελοντισμός σχετίζονται θετικά με την ψυχική υγεία καθώς βελτιώνουν την αυτοέκφραση, τη δημιουργικότητα και τη χαλάρωση.

Η μελέτη που συζητάμε και μπορείτε να βρείτε εδώ διερεύνησε τη συσχέτιση των χόμπι με τα συμπτώματα της κατάθλιψης και αφορούσε περί τους 9000 ηλικιωμένους με μέση ηλικία 67 ετών, στη Βρετανία.

Η ύπαρξη χόμπι συσχετίστηκε με μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και με 30% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι για όσους είχαν κατάθλιψη κατά την έναρξη της έρευνας και δεν είχαν χόμπι, το ξεκίνημα μιας νέας δραστηριότητας συσχετίστηκε με βελτίωση στα συμπτώματα κατάθλιψης και 272% (!) υψηλότερες πιθανότητες απαλλαγής και θεραπείας από αυτήν την κατάθλιψη.

Πηγή:ygeiamou

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap