Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Γιγαντιαίο ανακόντα βγαίνει για κυνήγι κι οι κροκόδειλοι το βάζουν στα πόδια

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα βίντεο που καταγράφει καρέ – καρέ την έξοδο ενός ανακόντα προς αναζήτηση τροφής προκαλεί ανατριχίλα ακόμη και σε όσους είναι εξοικειωμένοι με τα τεράστια ερπετά.

Το ανακόντα, που φτάνει σε μήκος σχεδόν τα 7 μέτρα, εμφανίζεται στο βίντεο του National Geographic να βουτάει στον ποταμό Παντανάλ της Βραζιλίας, σκορπώντας τον τρόμο σε κάθε έμβιο ον που βρίσκεται σε απόσταση βολής από το ερπετό.

Ακόμα κι οι φονικοί κροκόδειλοι των γλυκών νερών, που θεωρούνται από τους κορυφαίους θηρευτές των τροπικών δασών που περιβάλουν τον Αμαζόνιο και τους παραποτάμους του, τρέπονται σε φυγή στη θέα του τεράστιου φιδιού, που μπορεί να σκοτώσει ζώα με μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό.

https://www.facebook.com/natgeo/videos/10156209963240930/?t=2

 

 

Τα ανακόντα απαντώνται αποκλειστικά στις τροπικές ζούγκλες ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής (από το Μεξικό ως την Αργεντινή) κι αποτελούν τα μεγαλύτερα ερπετά του πλανήτη, καθώς σε μέγεθος ξεπερνούν τόσο τους βόες όσο και τους πύθωνες.

Τρέφονται με θηλαστικά, τα οποία τα οδηγούν στο θάνατο μέσω της σύσφιξης των τεράστιων μυών γύρω τους τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έχουν αναφερθεί κι επιθέσεις σε ανθρώπους. Διακρίνονται σε 3 ξεχωριστές κατηγορίες, ενώ σχετικά με το μέγεθός τους έχουν υπάρξει αναφορές για φίδια 12 μέτρων, χωρίς όμως ποτέ να έχει αιχμαλωτιστεί κάποιο ερπετό με μέγεθος πάνω από 8 μέτρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap