Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Συγκλονίζουν οι γιατροί των ΜΕΘ: «Νέος άνθρωπος τη μία μέρα περπατούσε και την άλλη πέθανε»

Δημοσιεύτηκε

στις

διασωληνωθηκε
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γέμισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας με ασθενείς κάτω των 45 ετών που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.
Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν καν προηγούμενο ιατρικό ιστορικό. Η μαρτυρία της διευθύντριας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Αγιος Δημήτριος” Θεσσαλονίκης συγκλονίζει: “Χάσαμε νέο άνθρωπο μέσα σε δύο μέρες”, λέει.
Ιστορίες θριάμβου, αλλά και ιστορίες ήττας διηγούνται καθημερινά οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, για να κρατήσουν στη ζωή ασθενείς που πάσχουν από επιπλοκές του κορονοϊού. Οι γιατροί θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, όπως λένε, για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε όλοι από τον αόρατο εχθρό. “Δεν εξαιρείται κανείς, ούτε ο νέος, ούτε ο υγιής”, τονίζουν οι διευθυντές τριών ΜΕΘ της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην ηλικιακή ομάδα 40 – 64 ετών διασωληνωμένοι είναι σχεδόν οι μισοί από τους 499 ασθενείς. Και συγκεκριμένα οι 225.

Γιατρός ΜΕΘ: “47χρονών ασθενής – Τη μία περπατούσε και μετά τον χάσαμε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα”

Δύο ασθενείς σε παραγωγική ηλικία βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Αγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης. O ένας δίνει ακόμα τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Είναι μόνο 42 ετών και νοσεί από σοβαρή πνευμονία, χωρίς να έχει άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία να τον κατατάσσουν στις ευάλωτες ομάδες.
Ο δεύτερος ασθενής, όμως, 47 ετών ήταν πιο άτυχος, λέει στο iatropedia.gr η Διευθύντρια της Μονάδας, Γλυκερία Βλαχογιάννη:
“Είχαμε πρόσφατα έναν ασθενή 47 χρονών, που είναι ένας πολύ νέος άνθρωπος, μέσα σε δύο μέρες έφυγε απ’ τη ζωή, χωρίς να μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. Δηλαδή την προηγούμενη μέρα ήταν περιπατητικός, πήγε στα ΤΕΠ ενός νοσοκομείου, διασωληνώθηκε επιτόπου, τον φέρανε σε μας και σε δύο μέρες κατέληξε. Τόσο ραγδαία!”, αναφέρει συγκλονισμένη η Διευθύντρια.

“Όσο μεγαλώνει η δεξαμενή των κρουσμάτων, τόσο περισσότερους νέους βλέπουμε”

Γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σε παραγωγική ηλικία, ή ακόμα και εντελώς υγιείς μέχρι να νοσήσουν από τον κορονοϊό, καταλήγουν στις ΜΕΘ ή ακόμη και σε θάνατο;
Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ “Αττικόν”, Ηρακλής Τσαγκάρης, υποστηρίζει ότι αν δεν υπάρχει κάποιο αδιάγνωστο υποκείμενο νόσημα, οι παράγοντες είναι πολλοί.
“Εμείς είχαμε ασθενείς από 40 ετών και πάνω. Μπορεί σε κάποιους ασθενείς που είναι από συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά στρώματα να μην υπάρχει καλή καταγραφή για κάποιο τυχόν νόσημα, που μπορεί μεν να υπάρχει, αλλά να μην έχει διαγνωστεί.  Πάντως, είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνει η δεξαμενή των κρουσμάτων, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να έχουμε νέους ανθρώπους στις ΜΕΘ”.
Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του “Αττικόν”, υποστηρίζει ότι υπάρχουν γενετικά “τυχεροί” και “άτυχοι” ασθενείς:
“Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι γενετικά ευνοημένοι και κάποιοι που θα είναι γενετικά “άτυχοι”. Η ανοσολογική απάντηση πάντα έχει τη σημασία της. Μετά έχει σημασία το στέλεχος του ιού που θα χτυπήσει κάποιον. Δηλαδή δεν είναι πάντα στη διάρκεια αυτών των 9 μηνών της πανδημίας, το ίδιο στέλεχος που οδηγεί σε βαριά νόσο. Και εκεί είναι καθαρά θέμα τύχης”

Άλλοι παράγοντες που οδηγούν τους νέους στις ΜΕΘ…

Σημαντικός παράγοντας στη βαριά νόσηση, που μπορεί να οδηγήσει έναν νέο ασθενή ή και απόλυτα υγιή σε ΜΕΘ, είναι και η κατάσταση του ανοσοποιητικού του συστήματος, υποστηρίζει στο iatropedia.gr, ο κ. Τσαγκάρης:
“Αυτό το ξέρουμε και από τη γρίπη: αν κάποιον τον “χτυπήσει” ο ιός, μετά από άλλη λοίμωξη, έχει τελείως διαφορετική έκβαση. Αν δηλαδή είναι το ανοσοποιητικό του εξασθενημένο για τυχαίους λόγους. Όλο αυτό, όμως, έχει περισσότερο θεωρητική βάση. Είναι πολύ δύσκολο να το ποσοτικοποιήσεις το κάθε συγκεκριμένο περιστατικό”, σημειώνει ο γιατρός.

Κάθε απώλεια είναι πόνος για μας… Περισσότερο στους νέους!

Σε ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας έχει χρειαστεί να προσφέρει νοσηλεία και η Μονάδα Εντατικής του Νοσοκομείου “Σωτηρία”. Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας και διευθύντρια της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αντωνία Κουτσούκου, περιγράφει παρόμοια περιστατικά:
“Είχαμε και 45άρηδες. Για μένα είναι πολύ νέος ένας άνθρωπος 45 ετών. Είχε παχυσαρκία, το οποίο θεωρείται νόσημα σ’ αυτούς τους ασθενείς. Αποδεικνύεται ότι η παχυσαρκία δεν είναι καλή σ’ αυτήν την συγκεκριμένη ίωση. Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε καλή έκβαση σ’ αυτούς τους ασθενείς. Κάποιοι βέβαια δεν τα καταφέρνουν. Το παλεύουμε. Μικρές ηλικίες, εμείς στη δική μου τη Μονάδα, δεν έχουμε χάσει. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό”, τονίζει η κα. Κουτσούκου.
Κάθε μάχη και μια ιστορία, κάθε απώλεια πόνος, λέει η γιατρός:
“Κάθε απώλεια είναι πόνος για μας. Πραγματικά! Και με τους νεότερους είναι ακόμη πιο επώδυνο. Όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία, αλλά καταλαβαίνετε ότι ένας νέος, ενεργό μέλος της κοινωνίας που ξαφνικά βρίσκεται από μια ίωση να χάνει τη ζωή του, είναι πάρα πολύ επώδυνο και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα”.
Πηγή: iatropedia

διασωληνωθηκε
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap