Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Εσύ ξέρεις ποια είναι η Έλλη Παπαεμμανουήλ; | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να ακουστεί λαϊκίστικο ή να φανεί άσχετο, αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Υπάρχουν χώρες με πολύ χειρότερα δείγματα κι ενώ είναι πολύ πιο ισχυρές. Η κατρακυλιασμένη Αγγλία φερ΄ειπείν μας ξεπερνάει κατά πολύ σε αυτό. Σε τι αναφέρομαι; Στο γεγονός ότι όλοι μας γνωρίζουμε τον Μισθοφόρο, την Καζαριάν και κάθε απιθανοαπίθανο που βγαίνει από τα ριάλιτι.

Είτε ως ενεργητικοί θεατές είτε ως παθητικοί θεατές, υπάρχει μια γνώση που καταλαμβάνει χώρο στο κεφάλι μας χωρίς κανένα λόγο. Και καταλαμβάνει χώρο μπροστά μπροστά, παίρνοντας τη θέση άλλων, πολύ πιο ουσιαστικών πραγμάτων. Γιατί αν έπρεπε να διαλέξω τι θα βάλω να βρίσκεται ως μνήμη μπροστά μπροστά στο κούτελο, δεν θα διάλεγα τη Μαρία Λέκκα από το My Style Rocks. Θα διάλεγα την Έλλη Παπαεμμανουήλ.

Διόλου τυχαίο παράδειγμα. Ένας από τους ρόλους που έχουμε όσοι διαθέτουμε τη δύναμη της δημόσιας γραφής και του δημόσιου λόγου, είτε μας διαβάζουν 5 είτε 1005, έχουμε μια υποχρέωση. Ναι, ακόμα και καθυστερημένη. Να φέρνουμε στο προσκήνιο ανθρώπους σαν την κυρία Παπαεμμανουήλ.

Σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό People ο Δημήτρης Λιγνάδης λέει για το επάγγελμα του ηθοποιού «μην το θεοποιήσουμε. Είναι ένα πολύ ωραίο επάγγελμα –και τονίζω τη λέξη «επάγγελμα»– αλλά υπάρχουν κι άλλα, πιο χρήσιμα, όπως του χειρουργού ή του δασκάλου». Ακριβώς αυτό.

Μπορεί το κάθε επάγγελμα, η αναγνώριση και η ανταμοιβή του να ορίζονται από τους νόμους της αγοράς και του καπιταλισμού, αλλά οφείλουμε στους εαυτούς μας και την κοινωνία να κάνουμε το ελάχιστο για περιπτώσεις όπως της Παπαεμμανουήλ. Να αναγνωρίζουμε και να διαδίδουμε.

Εσύ ξέρεις ποια είναι η Έλλη Παπαεμμανουήλ;

Η Έλλη Παπαεμμανουήλ αποφοίτησε το 2004 και μπήκε αμέσως στο Ίδρυμα Έρευνας Κατά του Καρκίνου του Λονδίνου. Από τότε έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανάλυση και καταπολέμηση συγκεκριμένων μορφών. Η ΟΜΛ ή αλλιώς οξεία μυελογενής λευχαιμία είναι μια μορφή καρκίνου στην οποία εξειδικεύεται και ερευνά από το 2014 με την ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ κι από το 2015 και στο Memorial Sloan Kettering.

Η οξεία μυελογενής λευχαιμία είναι ένας επιθετικός καρκίνος του αίματος που εμφανίζεται στα κύτταρα του μυελού των οστών, πλήττει ανθρώπους όλων των ηλικιών και συχνά απαιτεί μήνες εντατικής χημειοθεραπείας.

Κάθε μέρα ο άνθρωπος παράγει περίπου δέκα δισεκατομμύρια νέα κύτταρα αίματος. Η όλη διαδικασία ελέγχεται από γονίδια και αν σε κάποια αυτά υπάρξουν λάθη, τότε τα κύτταρα μετατρέπονται σε καρκινικά. Παγκοσμίως πάνω από 350.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι πάσχουν από ΟΜΛ.

Εσύ ξέρεις ποια είναι η Έλλη Παπαεμμανουήλ;

Πίσω στο 2016 η Έλλη είχε στην κατοχή της περί τα 1.500 δείγματα από μορφές τέτοιας λευχαιμίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 11 ειδή της, ανάλογα με τον γενετικό καθορισμό του ασθενούς.

Αυτή η διάσπαση της πολυπλοκότητας μιας πολύ θανατηφόρας μορφής καρκίνου είναι που στο άμεσο μέλλον θα προσφέρει λιγότερο ανισόρροπα αποτελέσματα στην προσπάθεια σωτηρίας των νοσούντων. Ιδίως της παιδικής λευχαιμίας στην οποία ειδικεύεται η Έλλη.

Η Έλλη μαζί με την ομάδα της ολοκλήρωσαν με τη δημοσίευση τους σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό μια πορεία τριών ετών. Στην διάρκεια της χαρακτήρισαν 5.234 μεταλλάξεις που δημιουργούσαν τουλάχιστον 1.060 διαφορετικούς γενετικούς συνδυασμούς και είδαν ότι το 97% των ασθενών της μελέτης έφερε τουλάχιστον μία μετάλλαξη ενώ το 86% έφερε δύο ή και περισσότερες μεταλλάξεις.

Μια επιστήμονας που συντονίζει κέντρα μελέτης τέτοιας μορφής καρκίνου σε πάνω από 30 χώρες και έχει οπτική και απτική επαφή με τουλάχιστον 17.000 δείγματα. Πολύ λογικά βρίσκεται στο κορυφαίο 0,1% της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας!

Μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε τις προτεραιότητες μας ως αποδέκτες πληροφοριών;

Πηγή: menshouse.gr

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
4 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
4 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

33 Shares
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Σεισμός: Μπαίνουν στον προσομοιωτή και ακολουθεί… χαμός! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Σεισμός: Αυτός ο προσομοιωτής δονήσεων απλά ΔΕΝ υπάρχει! | ΒΙΝΤΕΟ
1 Share

Ο σεισμός είναι ένα από τα πιο τρομακτικά και φονικά φαινόμενο στον πλανήτη, κάτι που γνωρίζουν καλά οι Ιάπωνες.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρισκόταν πάντα στο μάτι του κυκλώνα όσον αφορά τις σεισμικές δονήσεις.

Οι συμπαθείς Απανατολίτες ζουν υπό τη μόνιμη απειλή του εγκέλαδου, μιας και κατοικούν σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Γης.

Φυσικά, αυτό τους έχει αναγκάσει -και μιας και είναι και πολυμήχανοι- να εξελιχθούν πάρα πολύ στον τομέα της κατασκευής κατάλληλων κτιρίων αλλά και γενικά της αντιμετωπίσης του εγκέλαδου.

Αν, μάλιστα, πατήσετε το play στο παρακάτω βίντεο θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε, αφού αυτός ο προσομοιωτής δονήσεων απλά ΔΕΝ υπάρχει!

Δείτε τι κάνουν οι Ιάπωνες για να αποφύγουν τον σεισμό

Σεισμός: Αυτός ο προσομοιωτής δονήσεων απλά ΔΕΝ υπάρχει! | ΒΙΝΤΕΟ
1 Share
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap