Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Έρχονται τα κυκλικά αεροδρόμια: Απογείωση και προσγείωση προς όλες τις κατευθύνσεις | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κυκλικό αεροδιάδρομο, όπου τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις;

 

Αυτή είναι η ιδέα που έχει ο Ολλανδός Henk Hesselink και την ονόμασε «Endless Runway». Το αεροδρόμιο αυτό αποτελείται από έναν διάδρομο διαμέτρου 3,5 χιλιομέτρων, που περιβάλλει το κτίριο του τερματικού σταθμού.

Ο κυκλικός διάδρομος, που θα καλύπτει μόνο το ένα τρίτο του χώρου ενός συμβατικού αεροδρομίου, επιτρέπει έως και τρία αεροπλάνα να απογειώνονται και προσγειώνονται στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο Hesselink οδηγήθηκε σε αυτόν τον σχεδιασμό γιατί πιστεύει ότι θα ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις επειδή θα υπάρχει πάντα ένα σημείο χωρίς πλευρικό άνεμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version