Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Εντός ορίων η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από σταθμούς κεραιών για το έτος 2016

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Εντός των ορίων που έχουν θεσπιστεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα κινούνται οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τη συντριπτική πλειοψηφία των σταθμών κεραιών όπως αναφέρει  έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) δημοσιοποιεί συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν στις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που διενεργήθηκαν το έτος 2016 σε σταθμούς κεραιών, με σκοπό τον έλεγχο της τήρησης των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού
 
Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν στις επιτόπιες μετρήσεις κι έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό της τόπο http://eeae.gr  προκύπτει πως το έτος 2016:
·         Διενεργήθηκαν έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.331 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα. Σχεδόν το 97% αυτών ήταν αυτεπάγγελτοι έλεγχοι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε σε ελέγχους που έγιναν κατόπιν αιτημάτων πολιτών ή φορέων.
·         Περίπου το 80% των ελέγχων αφορούσαν σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται σε σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας.
·         Διαπιστώθηκαν κατά τους επιτόπιους ελέγχους 5 περιπτώσεις υπερβάσεων των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που αφορούν σε θέσεις εκτός αστικού ιστού, σε περιοχές που συνιστούν πρακτικά «πάρκα κεραιών».
·         Δεν διαπιστώθηκαν, σε καμία περιοχή της χώρας, υπερβάσεις σε σταθμούς κεραιών εντός αστικού ιστού.
 
Επίσης όπως προκύπτει με βάση την έκθεση απολογισμού του πρώτου έτους λειτουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ), οι τιμές που έχουν καταγραφεί από όλους τους σταθμούς μέτρησης είναι πολύ χαμηλότερες των θεσπισμένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.
Το ΕΠΗΠ είναι ένα πανελλαδικό τηλεμετρικό δίκτυο 500 σταθμών μέτρησης, τα αποτελέσματα των οποίων προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο (online) στη διαδικτυακή πύλη paratiritirioemf.eeae.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap