Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η Βανέσα Φαρσαδάκη ονειρεύεται να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα βρεθεί στο διάστημα

Δημοσιεύτηκε

στις

νασα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
17 Shares

Αν γνωρίζατε έναν άνθρωπο που μιλάει από καλά εώς άπταιστα 11 γλώσσες, το πιο πιθανό είναι να μένατε με το στόμα ανοιχτό και να εκφράζεται έναν θαυμασμό προς αυτόν τον άνθρωπο.
Κι όμως αυτό το στοιχείο δεν είναι το πιο εντυπωσιακό και το πιο ενδιαφέρον για τη Βασιλική Φαρσαδάκη. Ναι, υπάρχει κάτι που μπορεί να επισκιάσει τις 11 γλώσσες, τις οποίες νιώθω την ανάγκη να αναφέρω μόνο και μόνο για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των επιτευγμάτων της από δω και κάτω.
Έχοντας μεγαλώσει στις ΗΠΑ και δουλέψει αρκετά χρόνια στη Γενεύη, η Βασιλική-Βανέσσα Φαρσαδάκη έχει ως μητρικές τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, ενώ μιλάει ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρώσικα, εβραϊκά, αραβικά, γιαπωνέζικα, μανδαρίνικα. Με λίγα λόγια έχει στο ρεπερτόριο της 2-3 από τις πιο δύσκολες γλώσσες και γραφές του πλανήτη και με αρχαιότατες καταγωγές.

Τις δε γνώσεις της πάνω σε υπολογιστικά εργαλεία που αφορούν τη δουλειά της, ας μην τα αραδιάσω. Κι αφού κάθε μου προσπάθεια να κατευνάσω τον ενθουσιασμό μου απέτυχε παταγωδώς, με τον φόβο μάλιστα να μην της αρέσει αυτός ο παιάνας, ας περάσω στο παρασύνθημα.

Η Βασιλική Φαρσαδάκη είναι μια επιστήμονας που εδώ και λίγο καιρό εργάζεται στο Χιούστον του Τέξας για το Baylor College of Medicine, που συνεργάζεται με τη NASA, τον κορυφαίο διαστημικό οργανισμό του πλανήτη. Βαδίζει όλο και πιο κοντά στο στόχο της να γίνει – πιθανώς – η πρώτη Ελληνίδα που θα πατήσει το πόδι της στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Σε μια από τις απαντήσεις της αναφέρει την ταινία Hidden Figures ως μια από τις αγαπημένες της σε σχέση με το διάστημα. Για όσους έχουν δει ή γνωρίζουν την ιστορία της ταινίας, εγώ δεν βλέπω κανένα λόγο να μην είναι μια μελλοντική Hidden Figure για την Ελλάδα!
Με μακροχρόνιες πτυχιακές, μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στα πανεπιστήμια της Παβία στην Ιταλία,, της Γενεύης στην Ελβετία, της Βαλένθια στην Ισπανία και του Μοντρεάλ και Χάλιφαξ στον Καναδά, και με εργασιακή εμπειρία στο Baylor College of Medicine υπό την Dr. Rosenberg και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, η Βασιλική Φαρσαδάκη είναι βιολόγος και γιατρός και έχει πάρει master με άριστα στη βιοϊατρική–γενετική και master στην Αστρονομία- Αστροφυσική.
Η διδακτορική της πορεία ειδικεύεται στη διαστημική ιατρική και ασχολείται με τη ραδιενέργεια και την επίδραση της στο ανθρώπινο σώμα σε συνθήκες διαστημικής πίεσης κι επειδή από δω και μπρος υπεισέρχομαι σε terra incognita, ας βάλω τελεία κι ας δώσω τον λόγο στην ίδια.

Να πω μόνο πως όσα μας εξηγεί για αυτόν τον τόσο γοητευτικό κόσμο του διαστήματος είναι προϊόν και ορισμένων «αδιάβαστων» ερωτήσεων που της ετέθησαν από μένα, μιας και υποκινούμενος από έναν άκρατο ενθουσιασμό, της έκανα τις ερωτήσεις χωρίς να μπω σε διαδικασία να κάνω ένα search για εκείνη. Μπορεί τελικά και να βγήκε σε καλό…
Η Βασιλική Φαρσαδάκη συνεργάζεται με τη NASA και θα εμπνεύσει κάθε νέο κορίτσι να αγαπήσει τις θετικές επιστήμες
– Από αυτά που είδα στις αναρτήσεις σας στο Instagram, καταλαβαίνω ότι το ταξίδι σας στη NASA δεν έχει παρά μερικές εβδομάδες που ξεκίνησε. Πώς είναι αυτός ο πρώτος καιρός τόσο στο αντικείμενο της δουλειάς σας, όσο και στη μετάβαση από τη ζωή εδώ στη ζωή στο Χιούστον, εν μέσω μάλιστα μιας πανδημίας;
Πρέπει να διευκρινήσω μερικά πράγματα. Κατ’αρχήν γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα έζησα τα πρώτα εννέα χρόνια της ζωής μου. Στο Χιούστον μετακόμισα από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου ζούσα από το 2010. Δεν έχω λοιπόν βιώσει άμεσα την ελληνική οικονομική κρίση μετά το ’10.
Η μετακόμιση στο Χιούστον εν μέσω πανδημίας δεν ήταν και το πιο απλό πράγμα καθώς οι διαδικασίες και το ρίσκο της υγείας ήταν μεγάλο. Αλλά δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν και πηγαίνουν κατ’ευχήν. Το Χιούστον είναι μια όμορφη, μοντέρνα και καταπράσινη πόλη που έχει το μεγαλύτερο Ιατρικό Κέντρο (είναι ολόκληρη πόλη από μόνο του) της Βορείου Αμερικής καθώς και το Johnson Space Center όπου προπονούνται οι αστροναύτες. Άρα ο κόσμος, κατα κύριο λόγο, είτε δουλεύει στον τομέα της υγείας είτε στον τομέα του διαστήματος.

Επιπλέον, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι καθώς η NASA δεν έχει η ίδια θέσεις εργασίας για βιολογικούς και ιατρικούς ερευνητές, συνεργάζεται και χρηματοδοτεί πρότζεκτ σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Σε ένα από αυτά τα πρότζεκτ εργάζομαι κι εγώ ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Baylor College of Medicine. Ο μισθός μου καθώς και τα έξοδα της έρευνάς μου καλύπτονται από τη NASA και πιο συγκεκριμένα από το Translational Institute of Space Health (TRISH) / Ινστιτούτο της NASA με αποκλειστική ενασχόληση την υγεία των αστροναυτών στο διάστημα.
– Τι περιλαμβάνει μια ημέρα σας;
Ξυπνάω στις 5 το πρωί ώστε να κάνω την άθληση που απαιτείται για τη φυσική μου κατάσταση. Είμαι στο εργαστήριο κατά τις 8 το πρωί όπου και μένω μέχρι περίπου τις 9 το βράδυ. Σαββατοκύριακα ή διακοπές δεν υπάρχουν καθώς η έρευνα μου πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα.
Πρακτικά, στο εργαστήριο εξετάζω κάποια λίστα από γονίδια τα οποία έχουν παρατηρηθεί να δίνουν ακτινοπροστασία, να προστατεύουν δηλαδή από τη ραδιενέργεια. Τα αποτελέσματα αυτού του πρότζεκτ θα είναι χρήσιμα τόσο για τους αστροναύτες που εκτίθενται στις διαστημικές πηγές ακτινοβολίας, όσο και για τους μελλοντικούς ασθενείς καρκίνου, καθώς το γονιδίωμα ενός ασθενούς που έχει την τάση να δημιουργήσει καρκίνο, στο μέλλον θα μπορεί να προστατεύεται.
– Η καθημερινή εργασία πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς σας, θα λέγατε ότι αφαιρεί λίγη από τη μυστικιστική μαγεία του σύμπαντος ή τη διαστέλλει, για να χρησιμοποιήσω και μια λέξη καίρια στο διάστημα;
Τι υπέροχα διατυπωμένη ερώτηση! Η αλήθεια είναι πως όσα περισσότερα μαθαίνω, τόσο περισσότερο μαγεύομαι. Αυτό δεν πιστεύω να πάψει ποτέ.
Η Βασιλική Φαρσαδάκη συνεργάζεται με τη NASA και θα εμπνεύσει κάθε νέο κορίτσι να αγαπήσει τις θετικές επιστήμες

– Ξέρετε υπάρχει μια γενιά που εμπνεύστηκε από σειρές όπως το Big Bang Theory, να αγαπάει την επιστήμη και να ονειρεύεται το διάστημα και την απεραντοσύνη του. Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι μικρή είχατε κι εσείς αντίστοιχες ονειροπολήσεις. Πώς είναι που βρίσκεστε πια σε έναν κόσμο που «κινείται σε τροχιά διαστήματος και ανακαλύψεων»;
Είμαι φαν της σειράς! Κυρίως γιατί ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που συζητιούνται είναι σωστές επιστημονικές γνώσεις. Είτε κοιτάξουμε έναν νεαρό άνθρωπο, είτε κοιτάξουμε τη νεαρή ανθρωπότητα, η τάση είναι η στροφή του βλέμματος προς τους ουρανούς. Ναι, κι εγώ ονειρευόμουν τα άστρα…
Μία από τις μεγαλύτερες χαρές του να βρίσκομαι στο Χιούστον είναι ότι περιβάλλομαι από ανθρώπους με ίδια όνειρα, οπτική και παρόμοιες βλέψεις. Μού δίνει απερίγραπτη χαρά όταν συναντώ κι άλλους νέους ανθρώπους που προπονούνται για να κάνουν αίτηση στη NASA με την ίδια «φουρνιά» αστροναυτών που θα κάνω κι εγώ. Το γεγονός δε ότι κάθε μέρα, όλη μέρα μπορώ να συζητώ τα θέματα που με ενδιαφέρουν με τους συναδέλφους μου, με κάνει να νοιώθω πολύ τυχερή.
– Εμείς οι άνθρωποι έχουμε/νιώθουμε την ανάγκη να δημιουργούμε συμβολισμούς, γιατί καλώς ή κακώς τείνουν να καταλαμβάνουν πιο αναλλοίωτη θέση στη συλλογική μνήμη. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως είναι αναπόφευκτο να μη συμβεί με την περίπτωση σας αυτό που συνοψίζει ένας πηχυαίος τίτλος όπως «η πρώτη Ελληνίδα στη NASA». Είναι κάτι που το έχετε στο νου σας κι αν ναι, είναι εύκολα διαχειρίσιμη γνώση;
Για άλλη μία φορά πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δε δουλεύω στο κτίριο της NASA αλλά για τη NASA. Επιπλέον δεν είμαι βέβαιη ακόμα πως είμαι η μόνη Ελληνίδα. Η αλήθεια είναι ότι τα συμβόλαια της NASA είναι μόνο για Αμερικανούς πολίτες. Το γεγονός ότι είμαι – εκτός από Ελληνίδα – και Αμερικανίδα είναι αυτό που μου επιτρέπει να σχεδιάζω καριέρα αστροναύτη στη NASA. Όπως και να ‘χει όμως, την Ελλάδα την έχω τώρα και πάντα στην καρδιά μου.
– Σε συνέχεια της παραπάνω ερώτησης, νιώθω ότι σε μια χώρα που δεν έχει συνηθίσει να προβάλλονται γυναίκες που να προχωράνε τις υψηλές επιστήμες, βρίσκεται στους ώμους σας η ευθύνη του να αποτελέσετε το πρότυπο που θα ανοίξει τον δρόμο για επόμενες κοπέλες. Περνάει αυτή η ευθύνη από το μυαλό σας;

Ο λόγος που κάνω αυτή τη συνέντευξη είναι αυτός ακριβώς. Έχω την πεποίθηση πως γυναίκες είναι ισότιμες με τους άνδρες. Οι επιστήμες χρειάζονται το ευέλικτο, το γεμάτο ευαισθησίες και φαντασία μυαλό μιας γυναίκας. Μόνο όσοι τολμούν να φτάσουν στα άκρα των γνώσεων και των δυνατοτήτων έχουν την ελπίδα να σπρώξουν την ανθρωπότητα στο να κάνει το επόμενο βήμα. Όλοι έχουμε την επιλογή ανάμεσα στο βολικό και σ’αυτό που θα αλλάξει τον κόσμο.
Το θέμα είναι να μην ακούμε τόσο τις φωνές απ’έξω μας και να εστιάζουμε στη φωνή μέσα μας. Πολλά τα παραδείγματα γυναικών που αψήφισαν τα πάντα για να υπηρετήσουν τη δυνατή φωνή μέσα τους. Με την έννοια της «εσωτερικής φωνής» ασφαλώς κατανοείτε πως αναφέρομαι στο ταλέντο, την κλίση, το πάθος ενός ανθρώπου. Και πρέπει να ξεκαθαρίσω όμως πως αυτά από μόνα τους δεν αρκούν. Πρέπει ο έχων να τα υπηρετεί με αυταπάρνηση, πίστη και σκληρό αγώνα.
Η Βασιλική Φαρσαδάκη συνεργάζεται με τη NASA και θα εμπνεύσει κάθε νέο κορίτσι να αγαπήσει τις θετικές επιστήμες
– Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούμε ότι η επιστήμη έχει καταφέρει να κατανοήσει τον κόσμο των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, τα social media, και να γίνει πιο προσιτή και κατανοητή. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Astronio και του καναλιού Καθημερινή Φυσική. Από τη δική σας θέση, βλέπετε κι εσείς να υπάρχει μια αυξανόμενη θέληση νέων ανθρώπων για να ενασχοληθούν με τις θετικές επιστήμες;
Και τα δύο κανάλια που αναφέρετε τα γνωρίζω. Τα παρακολουθώ. Κάνουν καλή δουλειά και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες. Μέσα από το λογαρισμό μου στο Instagram διαπιστώνω πως ο αριθμός νέων ανθρώπων που μου γράφουν με ερωτήσεις για το πώς μπορούν να ασχοληθούν με τις θετικές επιστήμες είναι μεγάλος, συγκινητικά μεγάλος θα έλεγα. Κάνω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω και να κατευθύνω.
– Στα πιο διαστημικά ζητήματα, τον τελευταίο ένα χρόνο έχουμε δει να μας προσφέρονται τρομερά σημαντικές πληροφορίες και εικόνες για πολλά ζητήματα, όπως οι μαύρες τρύπες ή ηλιακές εκρήξεις ή ακόμα και εξωπλανήτες. Αν σας ζητούσα να συνοψίσετε σε 3 τα πράγματα που θα απασχολήσουν τις επιστήμες που ασχολούνται με το διάστημα σε αυτή τη δεκαετία, ποια θα λέγατε ότι είναι;
 
Διαβάστε περισσότερα στο Menshouse

νασα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap