Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Κρητικός δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε παιδάκι από την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Έλληνας δότης μυελού των οστών που χάρισε ζωή σε ένα παιδάκι από την Τουρκία, συγκίνησε λέγοντας πως ο κοροναϊός δεν θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στην προσφορά του.

Ο Ανδρέας από την Κρήτη άκουσε πριν λίγες μέρες με μεγάλη συγκίνηση τον Σωτήρη Τσιόδρα από την τηλεόραση να αναφέρει το όνομά του.

«Ήταν ξαφνικό, δεν το γνώριζα, με άγγιξε πολύ, ήταν πολύ συγκινητικό. Και ειδικά όταν άκουσα ότι έγινε αναφορά στο μικρό παιδί από την Τουρκία, η συγκίνησή μου ήταν διπλή».

Ο Ανδρέας έχει προγραμματιστεί να δώσει μυελό των οστών μέσω του περιφερικού αίματος στις 22 Απριλίου σε μεγάλο νοσοκομείο της Κρήτης εν μέσω της κρίσης του ιού, σύμφωνα με το Ethnos.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 40χρονος, εγεγγραμμένος στη λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του «Οράματος Ελπίδα» εδώ και 5 χρόνια, είπε ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο το «Όραμα Ελπίδας» τον ενημέρωσε ότι είναι συμβατός δότης μυελού των οστών.

«Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη, δεν ρώτησα ούτε καν για ποιον πρόκειται στην αρχή. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω με αυτό τον τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ενημερώθηκε ότι βρέθηκε ο συμβατός λήπτης. «Πρόσφατα έμαθα κι εγώ ότι το παιδάκι αυτό είναι από την Τουρκία. Και ιδίως όταν έμαθα την ηλικία του, ότι είναι τρισήμισι ετών, πήγε το μυαλό μου στον μικρό μου γιο που είναι 3 ετών, οπότε καταλαβαίνετε αυτό άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή. Μπροστά στο να χαρίσεις ζωή ειδικά σε ένα μικρό παιδί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και κανένας κοροναϊός».

«Ο κορονοϊός κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Η ζωή συνεχίζεται και όσο μπορούμε εμείς να βάλουμε αυτό το μικρό λιθαράκι για να νικήσει η ζωή, είναι σημαντικό. Η προσωπική χαρά είναι τεράστια για αυτόν που το κάνει. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που θα πρέπει να λύνουμε.

Ο κορονοϊός είναι κάτι που θα μάθουμε να ζούμε με αυτό και θα περάσει κάποια στιγμή» αναφέρει και καταλήγει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Εμένα οι πρόγονοί μου ήταν από τη Σμύρνη και την Μάκρη, είναι Μικρασιάτες, για αυτό συγκινήθηκα περισσότερο που το παιδί αυτό είναι από την Τουρκία».

 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η ελπίδα ζωντανή στο πιο βαθύ σκοτάδι

Η πρόεδρος του συλλόγου «Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη χαιρετίζει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των δοτών της τράπεζας μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ελπίδα παραμένει ζωντανή ακόμα και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. Αυτό αποδεικνύουν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών που βρέθηκαν συμβατοί και μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς δισταγμό, έγιναν οι ίδιοι η ελπίδα για έναν συνάνθρωπό μας.

Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την προσφορά και την αυτοθυσία τους αλλά πέρα και πάνω από όλα τους ευχαριστώ για το σπουδαίο μήνυμα ανθρωπιάς, προσφοράς και αλληλεγγύης που στέλνουν την ώρα που η κοινωνία μας το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά την Πολιτεία για την στήριξή της και ειδικά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που υπογράμμισε τη σημασία αυτής της προσφοράς των εθελοντών δοτών μας.

Ο κ. Τσιόδρας είναι μια ηρωική μορφή για τη χώρα μας και σε αυτόν οφείλουμε το γεγονός πως η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της».

 

Μία 22χρονη έδωσε μόσχευμα για να σωθεί ένα βρέφος

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε και η Ηλιάνα, 22 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας, η οποία έδωσε πριν λίγες ημέρες μόσχευμα μυελού των οστών στην Αθήνα για να σωθεί ένα βρέφος στο εξωτερικό. Η Ηλιάνα είχε δώσει δείγμα σε μία εκδήλωση που είχε κάνει η σχολή της για το «Όραμα Ελπίδας».

Πήγε στις 16 Μαρτίου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, στο Αττικό νοσοκομείο, όπου και έδωσε μέσω του περιφερικού αίματος μυελό των οστών, για ένα βρέφος 8 μηνών με ανοσοανεπάρκεια από την Τσεχία. «Δευτέρα έδωσα το μόσχευμα και την Τρίτη έμαθα ότι έγινε η μεταμόσχευση. Δεν φοβήθηκα ιδιαίτερα γιατί και στο νοσοκομείο το ιατρικό προσωπικό πρόσεχε πάρα πολύ, φορούσαν όλοι μάσκες και γάντια και εγώ που χρειαζόταν να πηγαίνω κάθε μέρα γιατί έπρεπε να κάνω κάποιες συγκεκριμένες ενέσεις φορούσα γάντια και μάσκα και ανέβαινα από τις σκάλες για να είμαι πιο ασφαλής».

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι ήταν ένα τόσο μικρό παιδί με ανοσοανεπάρκεια αλλά χάρηκα απίστευτα πολύ που μπορούσα να το βοηθήσω και να του προσφέρω μία ευκαιρία να συνεχίσει να ζει. Είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω να το γνωρίσω μετά από 2 χρόνια. Το έγραψα και στους γονείς του, γιατί μπορείς να στείλεις ένα γράμμα ανώνυμο, και ρωτάω συνέχεια τους γονείς πως πηγαίνει και ελπίζω να τα καταφέρει».

Το μήνυμα της νεαρής Ηλιάνας σε άλλους δότες του Οράματος Ελπίδα που μπορεί να βρεθούν συμβατοί είναι ξεκάθαρο: «Να μην φοβούνται καθόλου, είναι τόσο όμορφο να μπορείς να σώσεις μία ζωή και μάλιστα χωρίς να έχεις καμία επιβάρυνση στην υγεία σου».

 

Δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά

Από την πλευρά του ο Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός διευθυντής τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση που περνάμε δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και άνθρωποι εθελοντές δότες που είναι γραμμένοι στο «Όραμα Ελπίδας» θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους σε οποιοδήποτε μέρος της γης. Και για αυτό, ήδη 3 από αυτούς έχουν προσφέρει μόσχευμα το προηγούμενο διάστημα για να σωθούν Έλληνες και ξένοι ασθενείς ενώ άλλοι δυο ετοιμάζονται.

Είναι μια πράξη αλτρουισμού και πρέπει να διαβεβαιώσουμε όλους τους δότες μας ότι λαμβάνονται απόλυτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας έτσι ώστε να μην τίθεται καθόλου σε κίνδυνο η ζωή τους και η προσπάθεια που κάνουν εν μέσω πανδημίας κορονοϊού».

Ο πρόεδρος του ΕΟΜ Γιώργος Παπαθεοδωρίδης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια του δότη αλλά και την ασφάλεια των ασθενών που λαμβάνουν το μόσχευμα και αυτό επιτυγχάνεται. «Παροτρύνω όλους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην διστάσουν να προχωρήσουν και να δείξουν θέληση για τη δωρεά και προσφορά στο συνάνθρωπο», προσθέτει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap