Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

«Οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν σπίτια τους για να ξανακτίσουν τις χώρες τους» δήλωσε ο Δαλάι Λάμα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Σε μία αμφιλεγόμενη δήλωση προχώρησε, επί ευρωπαϊκού εδάφους, πριν λίγες ώρες ο Δαλάι Λάμα. Βρισκόμενος στο Μάλμε της Σουηδίας είπε ότι «οι πρόσφυγες θα πρέπει εν ευθέτω χρόνο να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να ξανακτίσουν τις χώρες τους».

Η αναμετάδοση έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου, κι η αλήθεια είναι ότι απομονωμένη η δήλωση ακούγεται πολύ σκληρή. «Η Ευρώπη είναι ηθικά υπεύθυνη να προσφέρει βοήθεια σε όποιον πρόσφυγα απειλείται πραγματικά η ζωή του» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
«Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, εκπαιδεύστε τους… Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους χώρα», είπε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού, ο οποίος εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία, μετά την καταστολή της εξέγερσης στη χώρα του από τις κινεζικές δυνάμεις.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», συνέχισε ο 83χρονος που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης το 1989… βάζοντας μας σε σκέψεις, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι κι ο ίδιος ζει ως πρόσφυγας από το 1959.

Ο Δαλάι Λάμα στην ομιλία του στη Σουηδία

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap