Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Αυτοί είναι οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Της Hayley C. Cuccinello

Από τους 2.095 δισεκατομμυριούχους του κόσμου, που περιλαμβάνει η λίστα του Forbes για το 2020, μόλις 10 είναι μικρότεροι των 30 ετών. Το “νέο αίμα” του κλαμπ έχει συνδυαστική περιουσία 15,9 δισ. δολαρίων, ενώ προέρχεται από διάφορα μέρη του πλανήτη: ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία και Νορβηγία.

Παρότι οι παγκόσμιες αγορές επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία του COVID-19 (σ.σ. οδηγώντας πολλούς από τους περσινούς συμμετέχοντες στην πόρτα της εξόδου από το κλαμπ), τρεις από τους δισεκατομμυριούχους κάτω των 30 έκαναν για πρώτη φορά το ντεμπούτο τους στη λίστα φέτος.

Ο Pedro de Godoy Bueno, ετών 29, κληρονόμησε τον πατέρα του, Edson de Godoy Bueno, ο οποίος αποδήμησε το 2017. Το “εισιτήριο” όμως για το κλαμπ το πήρε πρόσφατα, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε το προηγούμενο έτος φτάνοντας το 1,1 δισ. δολάρια, αφότου η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του, της βραζιλιάνικης Diagnósticos da América SA που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής έρευνας και διάγνωσης, τριπλασιάστηκε.

Η δεύτερη νεοεισερχόμενη στη λίστα είναι η Lisa Draexlmaier, επίσης 29 ετών, ιδιοκτήτρια και συν-διευθύνουσα σύμβουλος (μαζί τον πατέρα της Fritz) της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η γερμανική βιομηχανία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Fritz Draexlmaier Co & KG, με περιουσία 1 δισ. δολαρίων.

Τέλος, το ντεμπούτο της στη λίστα του Forbes έκανε φέτος και η Elizabeth Furtwaenger, 28 ετών, με περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων, αφού ο πατέρας της Hubert Burda της παραχώρησε ποσοστό 37,4% στην μιντιακή αυτοκρατορία της οικογένειας.

Από τους 10 νεότερους της οικονομικής ελίτ του πλανήτη, πάντως, μόνο τρεις κέρδισαν τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου με το σπαθί τους, ήτοι είναι αυτοδημιούργητοι. Πρόκειται για τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Snap, Evan Spiegel, τον John Collison της νεοφυούς εταιρείας πληρωμών Stripe και, φυσικά, τη βασίλισσα των καλλυντικών Kylie Jenner.

Η τελευταία, τον Νοέμβριο, υπέγραψε συμφωνία πώλησης του 51% της Kylie Cosmetics στον γίγαντα του κλάδου ομορφιάς Coty Inc., έναντι 600 εκατ. δολαρίων. Η Jenner, μάλιστα, πρόσφατα δώρισε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες, το νοσοκομείο όπου γέννησε την κόρη της Stormi το 2018, προκειμένου να αγοράσει εξοπλισμό ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και ασπίδες προσώπου.

Την πρώτη θέση ωστόσο μεταξύ των “παρά κάτι” 30άρηδων δισεκατομμυριούχων κατέχει ο Collison, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίμερικ της Ιρλανδίας, αλλά σήμερα ζει στο Σαν Φρανσίσκο. Το ποσοστό που κατέχει στην ιδιωτική startup εταιρεία Stripe έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια χάρη σε τρεις 9ψήφιους γύρους χρηματοδότησης. Κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Stripe, ύψους 250 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο, η αποτίμηση της εταιρείας ανήλθε στα 35 δισ. δολάρια.

Πέραν αυτών των τριών αυτοδημιούργητων, οι υπόλοιποι επτά κάτω των 30 ετών δισεκατομμυριούχοι οφείλουν τη θέση τους στη λίστα του Forbes σε κληρονομιές. Ο Jonathan Kwok, 28 ετών, μπήκε μόνος του για πρώτη φορά στη λίστα, το 2018, αφότου έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Walter Kwok, μεγιστάνας του κλάδου ακινήτων του Χονγκ Κονγκ. Αντίστοιχα, η Alexandra Andresen, 23 ετών σήμερα, βρίσκεται στη λίστα από τα 19 της χάρη στο ποσοστό που κατέχει στη Ferd, τη νορβηγική εταιρεία επενδύσεων που εξακολουθεί να “τρέχει” ο πατέρας της.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, σε ηλικιακή κατάταξη. Οι περιουσίες τους υπολογίστηκαν με βάση τις τιμές των μετοχών των εταιρειών τους και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά την 18η Μαρτίου του 2020.

Το “νέο αίμα” των δισεκατομμυριούχων

No1: Kylie Jenner
Ηλικία: 22 ετών
Περιουσία: 1 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος Καλλυντικών

Η τηλεοπτική περσόνα και πρόσφατα βασίλισσα της αγοράς καλλυντικών κατέχει τον τίτλο του νεότερου αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου στην ιστορία. Τον Νοέμβριο, υπέγραψε συμφωνία για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας που δημιούργησε, Kylie Cosmetics, στον γίγαντα του κλάδου των καλλυντικών Coty Inc. έναντι τιμήματος 600 εκατ. δολαρίων.

No2: Alexandra Andresen
Ηλικία: 23 ετών
Περιουσία: 1.1 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Επενδύσεων

No3: Katharina Andresen
Ηλικία: 24 ετών
Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Επενδύσεων

Οι δύο αδελφές από τη Νορβηγία κληρονόμησαν έκαστη από 42% του μετοχικού κεφαλαίου της οικογενειακής εταιρείας επενδύσεων Ferd το 2007. Ο πατέρας τους Johan εξακολουθεί να βρίσκεται στο “τιμόνι” της Ferd και ελέγχει το 70% των δικαιωμάτων ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας.

No4: Gustav Magnar Witzoe
Ηλικία: 26 ετών
Περιουσία: 2,3 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος Ιχθυοκαλλιέργειας

Ο Witzoe είναι κάτοχος σχεδόν του ήμισυ της εταιρείας Salmar ASA, που είναι μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολωμού στον κόσμο, την οποία εξακολουθεί να διευθύνει ο πατέρας του. Ο Νορβηγός κληρονόμος δραστηριοποιείται επίσης ως μοντέλο, αλλά και σε επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των ακινήτων.

No5: Elizabeth Furtwaenger
Ηλικία: 28 ετών
Περιουσία: 1,2 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος Μέσων Ενημέρωσης

Η Furtwaenger και ο μεγαλύτερος αδελφός της Jacob έχουν κληρονομήσει έκαστος το 37,4% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής οικογενειακής εταιρείας μέσων ενημέρωσης από τον πατέρα τους Hubert Burda, ο οποίος δεν συγκαταλέγεται πλέον στη λίστα των δισεκατομμυριούχων. Οι τίτλοι που κατέχει η Burda Media περιλαμβάνουν τις γερμανικές εκδόσεις του Elle και του Playboy. Η Furtwaenger και ο αδελφός της Jacob μετέχουν αμφότεροι στο διοικητικό της συμβούλιο.

No6: Jonathan Kwok
Ηλικία: 28 ετών
Περιουσία: 2 δισ. δολάρια
Πηγή: Real Estate

Ο Kwok, από κοινού με τον μεγαλύτερο αδελφό του Geoffrey, κληρονόμησαν το ποσοστό που κατείχε ο πατέρας τους Walter Kwok στη Sun Hung Kai Properties, τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Χονγκ Κονγκ, μετά το θάνατό του το 2018. Οι μετοχές της SHKP, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έχουν καταγράψει πτώση σχεδόν 18% από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στις αρχές του έτους.

No7: John Collison
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 3,2 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Stripe

Η startup εταιρεία πληρωμών Stripe, που ίδρυσαν ο John και ο μεγαλύτερος αδελφός του Patrick, πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2019 έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης από επενδυτές, με την αποτίμησή της να φτάνει στο ποσό των 35 δισ. δολαρίων. Ο John, γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στο Λίμερικ της Ιρλανδίας, ωστόσο πλέον ζει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Stripe.

No8: Evan Spiegel
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 1,9 δισ. δολάρια
Πηγή: Εταιρεία Snap

Ο συνιδρυτής της Snapchat είναι ένας από τους νεότερους διευθύνοντες συμβούλους εισηγμένης εταιρείας στον κόσμο. Μετά το ράλι που κατέγραψε το 2019, η μετοχή της Snap καταγράφει πτώση 50% από την αρχή του τρέχοντος έτους. Ο Spiegel, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, έχει αποκτήσει πλέον και τη γαλλική υπηκοότητα, πέραν της αμερικανικής.

No9: Pedro de Godoy Bueno
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος ιατρικής έρευνας

Ο Pedro, ένας από τους τρεις νεοεισερχόμενους στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, είναι γιος του εκλιπόντος Edson de Godoy Bueno (απεβίωσε το 2017), που ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας. Ο Bueno είναι διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας ιατρικής έρευνας και διάγνωσης Diagnósticos da América SA, η οποία έχει δει την αξία των μετοχών της σχεδόν να τριπλασιάζεται την τελευταία τριετία.

No10: Lisa Draexlmaier
Ηλικία: 29 ετών
Περιουσία: 1 δισ. δολάρια
Πηγή: Κλάδος εξαρτημάτων αυτοκινήτου

Η Draexlmaier και ο πατέρας της, Fritz, είναι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της Fritz Draexlmaier Holdings GmbH, της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η ομώνυμη βιομηχανία εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Η Lisa, που πλέον είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Πηγή:capital

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap