Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 15χρονος Έλληνας επιχειρηματίας και φαινόμενο του Instagram

Δημοσιεύτηκε

στις

instagram
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ο Μάκης Σαββίδης μας εξηγεί πώς γίνεται να είσαι 15 ετών και να είσαι το… Νο. 8 των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών του digital marketing παγκοσμίως για το 2020!

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο. Εκείνοι που προσηλώνονται στην οροθέτηση και επίτευξη νέων στόχων, αντιλαμβανόμενοι ότι η εξέλιξη περνά από διαδοχικά, προσωπικά, milestones. Και εκείνοι που για διάφορους λόγους – επαρκείς ή μη – χάνουν τη μάχη με την αναβλητικότητα και την αδράνεια, μαζί και τη δυνατότητα να τεστάρουν τις ικανότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου, καταλήγοντας να ψελλίζουν το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Στη δεύτερη κατηγορία θα μπορούσε να ενταχθεί η εξέλιξη ενός νεαρού που για «ψυχαγωγικούς λόγους» περνά ατελείωτες ώρες πάνω από το κινητό του τηλέφωνο και αφήνεται σε ένα «αόριστο» μέλλον, συνειδητοποιώντας αργά ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός, τα κατάλληλα εφόδια και η προαιώνια από τους γονείς προτροπή «να πάρεις ένα χαρτί» ήταν κάτι πολύ περισσότερο από… ενοχλητικά κλισέ.

Και στην πρώτη κατηγορία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενταχθεί η περίπτωση του Μάκη Σαββίδη. Που επίσης περνά ατελείωτες ώρες πάνω από το κινητό, αλλά μόλις στα 15 χρόνια του αυτό συμβαίνει για αμιγώς επαγγελματικούς λόγους! Το όνομα Efthymios Savvidis δεν λέει τίποτα (τουλάχιστον για την ώρα) στο ελληνικό «τεχνολογικό» κοινό, είναι όμως ήδη αναγνωρίσιμο στις ΗΠΑ, μέσω των ιστοσελίδων που ασχολούνται με τις διαδικτυακές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία του internet.

Ο Έλληνας teenager έχει προβληθεί περίπου ως «φαινόμενο» από 7 έως 8 τέτοιου είδους sites, από τα οποία καλείται, μεταξύ άλλων, στις συνεντεύξεις του να δώσει συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να αξιοποιήσει επαγγελματικά – χωρίς να είναι fashion icon – τις τεράστιες δυνατότητες του Instagram. Στο σχετικό δημοσίευμα του Yahoo μάλιστα, ο Σαββίδης κατατάσσεται στην 8η θέση παγκοσμίως των top επιχειρηματιών του digital marketing για το 2020!

makis-6.jpg
img_9973.jpg
O Μάκης ξεκίνησε από τα 13 του να βλέπει με… άλλο μάτι τα social media

Σύμφωνα με τον Μάκη, «το Διαδίκτυο είναι ένας αχανής ωκεανός δράσης και ευκαιριών», που «μπορεί κάποιος να ανακαλύψει αν εργαστεί με πλάνο και θέσει ως στόχο την εξέλιξη βήμα-βήμα».

Τι είναι αυτό που κάνει, λοιπόν, ο ίδιος; Πώς έχει καταφέρει να θεωρείται στα 15 του μόλις χρόνια αυθεντία στις ΗΠΑ στο ψηφιακό μάρκετινγκ και σε αυτό που οι αγγλόφωνοι αποκαλούν online industry;

Ο Μάκης είχε την ευφυία ή την έμπνευση – πείτε το όπως θέλετε – να αντιληφθεί πολύ νωρίς την επιχειρηματική δυναμική του Instagram και να δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να κατανοήσει τον τρόπο αξιοποίησής της. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια ενασχόλησης μπορεί να χαρακτηριστεί εμπειρογνώμονας στην ανάπτυξη σελίδων στο Instagram, μέσω της προσέλκυσης followers. Ως γνωστόν, το υλικό ανάρτησης σε αυτές είναι η μία και μοναδική μέθοδος και για τον Μάκη είναι πια τόσο οικείες αυτές οι τεχνικές που μιλάμε για επίπεδα 10.000 νέων ακολούθων σε καθημερινή βάση!

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, ήταν η αναγωγή του σε δεινό influencer, υπό την έννοια ότι έχει φτάσει τις τέσσερις σελίδες του να έχουν πάνω από 1,2 εκατ. ακόλουθους, με το «βαρύ πυροβολικό» του να αριθμεί κοντά στο μισό εκατομμύριο. Η ιδέα για το εμπόριο τού προέκυψε με αφορμή ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι και τη μεγάλη ζήτηση που είχαν από χρήστες του Instagram διάφοροι χαρακτήρες του. Ξεκίνησε έτσι τις πωλήσεις προϊόντων στις σελίδες του και την παροχή υπηρεσιών σε επώνυμους influencers του εξωτερικού, φιλοξενώντας δικό τους διαφημιστικό υλικό.

Προϊόντος του χρόνου η δράση και ικανότητά του να εκτοξεύει την απήχηση στις σελίδες που ελέγχει, έγιναν αντιληπτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (που, όπως και να το κάνουμε, είναι… μερικά χρόνια μπροστά από μας στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα). Το ένα έφερε το άλλο και πλέον ένας αυτοδίδακτος πιτσιρικάς από τη Πετρούπολη – αριστούχος, πάντως, κάτοχος του Proficiency – έχει πελατολόγιο στις ΗΠΑ, από τον κόσμο του μόντελινγκ και της ραπ μουσικής, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την αύξηση της δημοτικότητας των εν λόγω celebrities μέσω των social media.

Ένα είδος μάνατζερ κοινωνικών δικτύων, με διαχειριστικό και συμβουλευτικό ρόλο, που στο δικό του βαθμό δεν επιτελεί κανένας άλλος Έλληνας, τουλάχιστον για την ώρα.

img_9907.jpg

Εμπειρογνώμονας ετών 15…

Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο υπέπεσαν στην αντίληψή μου τα αμερικάνικα δημοσιεύματα για τον Μάκη, σημασία έχει ότι με αφορμή αυτά επικοινώνησα μαζί του για να πάρω μια καλύτερη ιδέα της δραστηριότητάς του. Τον συνάντησα, λοιπόν, στο «Big Mouth» στο Χαλάνδρι και η περίπου μία ώρα που πέρασα μαζί του ήταν μια γερή υπενθύμιση του «αξιώματος» ότι πίσω από κάθε επιτυχία βρίσκεται με bold γράμματα η έννοια «στοχοπροσήλωση».

img_9968.jpg

– Πώς ξεκίνησε όλο αυτό, πώς αντιλήφθηκες ότι επενδύοντας χρόνο σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούσες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να φτιάξεις ουσιαστικά μια δική σου ψηφιακή επιχείρηση;

Η αφετηρία ήταν η τεράστια ζήτηση που είχαν κάποιοι χαρακτήρες ενός διαδικτυακού video game. Ξεκίνησα να τους εμπορεύομαι διαδικτυακά και έτσι αποκόμισα τα πρώτα κέρδη. Παράλληλα, η περιέργεια που είχα για να μάθω πώς αυξάνεται το reach σε μια σελίδα του Instagram, με έκανε να αναζητήσω τα εργαλεία που απαιτούνται. Αφιέρωσα πολύ χρόνο σε αυτό, δεν σας κρύβω ότι το lockdown με βοήθησε πάρα πολύ, υπό την έννοια ότι σταμάτησαν σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες και έξοδοι. Οι γονείς μου, τους οποίους είχα ήδη προϊδεάσει, με άφησαν να περνάω όσο χρόνο ήθελα με το κινητό (!) και έτσι είχα τη δυνατότητα να αφοσιωθώ.      

– Και ποια είναι αυτά τα απαιτούμενα εργαλεία για την αύξηση της απήχησης;

Προφανώς, το ελκυστικό περιεχόμενο, αυτό που ονομάζουμε viral. Βασικά, τα χιουμοριστικά memes και videos, αυτά με μεγάλες δυνατότητες κοινοποίησης που μέσω της διάδρασης αυξάνουν τον αριθμό των followers. Όλα αυτά δηλαδή που ανεβάζουν το engage, προκαλώντας sharing, comments, tags ή ενσωμάτωση σε stories χρηστών.

thumbnail.jpg
Ένα από τα αυτοσχέδια meme του Μάκη, με πάνω από 8.000 likes και 250 σχόλια

Πολλά τα παίρνεις έτοιμα από κάτι σαν κοινές δεξαμενές που έχουμε όσοι ασχολούμαστε με αυτό το αντικείμενο. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας, ανταλλάζουμε ιδέες, γνώση και υλικό – αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη διαμόρφωση του know how. Βέβαια τα πιο αποδοτικά memes και videos είναι αυτά που φτιάχνεις μόνος σου. Η κατανόηση της κατάλληλης συχνότητας των αναρτήσεων και του αλγόριθμου παίζει, επίσης, ρόλο.

Όλα αυτά βέβαια στα αγγλικά, οι σελίδες μου δεν είναι ελληνόγλωσσες. Οι δυνατότητες που προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα είναι απεριόριστες, αλλά αυτό προϋποθέτει τη χρήση της αγγλικής γλώσσας για να είσαι ορατός σε global επίπεδο.   

– Απαιτεί πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία; Πώς είναι η καθημερινότητα σου;

Κάνω ότι και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου, έχω εκτός από το σχολείο εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως η αναρρίχηση, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα βγω έξω με φίλους. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο μου όμως αναγκαστικά τον αφιερώνω εκεί, είναι απαραίτητη η καθημερινή τριβή, για περίπου πέντε ώρες κατά μέσο όρο. Το θετικό είναι ότι μπορείς να βρίσκεσαι οπουδήποτε και να δουλεύεις.

– Πόσες σελίδες έχεις και ποιος είναι ο συνολικός αριθμός followers σε αυτές;

Αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις με περίπου 1,2 εκατ., αλλά αυτό αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορεί δηλαδή να πουλήσω κάποια, να ξεκινήσω άλλη από το μηδέν και ουσιαστικά αυτή είναι μια διαδικασία που ανακυκλώνεται. Το συνολικό network όμως των σελίδων που διαχειρίζομαι, μαζί με αυτές των πελατών, ξεπερνά τα 5 εκατ.

– Τι εννοείς να πουλήσεις κάποια;

Οι σελίδες με μεγάλο αριθμό followers έχουν μεγάλη ζήτηση. Είναι και αυτό ένα επιχειρηματικό πεδίο, που ευδοκιμεί ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Αν μια προσφορά κριθεί καλή, τότε το deal προχωρά. Το σημαντικό βέβαια είναι να επενδύονται εκ νέου αυτά τα χρήματα, ώστε να προχωρά και η εξέλιξη.

– Με τις ΗΠΑ πώς ξεκίνησες τις συνεργασίες; Σε πλησίασε αρχικά κάποιος celebrity;  

Πρώτος εγώ προσφέρθηκα να αναλάβω τη διαχείριση σελίδας ενός υποψήφιου πελάτη. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι συνεπής σε αυτά που έχεις δεσμευτεί να κάνεις. Μετά σε μαθαίνουν και άλλοι και κάπως έτσι «ανοίγει» το πελατολόγιο. Η μαγική λέξη είναι η «εμπιστοσύνη». Αν είσαι σωστός, θα ξεχωρίσεις και το όνομά σου θα διοχετευθεί ως εχέγγυο αξιοπιστίας μέσω των social media.

img_9931.jpg

Διαβάστε περισσότερα στο Ethnos

instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap