Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τι σπίτια μπορείτε να αγοράσετε με 10.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάποτε 10.000 ευρώ δεν έφταναν ούτε για να αγοράσει κανείς ένα… κεραμίδι. Πλέον  με το ποσό αυτό μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

«Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για… παλάτια», σημειώνει στο insider.gr μεσίτης που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αθήνας. Τα σπίτια που δίνονται με αυτά τα ποσά είναι συνήθως μικρές γκαρσονιέρες υπόγειες ή ημι-υπόγειες σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Οι τιμές αυτών των διαμερισμάτων κυμαίνονται από 250-350 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Μια αναζήτηση στις δημοφιλείς ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων είναι ενδεικτική:

AdTech Ad

Για μόλις 4.500 ευρώ διατίθεται ημιυπόγειο διαμέρισμα 25 τμ επί της οδού Ιουλιανού στο Πεδίο του Άρεως. Η τιμή αντιστοιχεί σε 250 ευρώ αν τετραγωνικό μέτρο.

Με τα διπλάσια χρήματα (9.000 ευρώ) μπορεί κάποιος να αγοράσει γκαρσονιέρα ισογείου, επιφάνειας 34 τμ, στον  Όσιο Λουκά στο κέντρο της Αθήνας. Αντιστοιχεί για 265 ευρώ το τετραγωνικό.

Αν πάλι κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει τόσο πολλά, μπορεί με 6.000 ευρώ να αγοράσει ένα διαμέρισμα υπογείου επιφάνειας 32 τμ στον Άγιο Ελευθέριο. Η τιμή αντιστοιχεί σε μόλις 188 ευρώ το τετραγωνικό.

Με τα ίδια λεφτά (6.000 ευρώ) πωλείται και υπόγεια γκαρσονιέρα επιφάνειας 25 τμ μεταξύ των σταθμών Μετρό Πανόρμου – Αμπελόκηποι. Η τιμή ανά τετραγωνικό είναι λίγο πιο «τσιμπημένη» στα 240 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Γκαρσονιέρα 31 τμ  ισογείου στη Φρεαττύδα Πειραιά πωλείται για 9.500 ευρώ ή 306 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Με ακριβώς 10.000 μπορεί κάποιος να αγοράσει γκαρσονιέρες ισόγειες και ημιυπόγειες στην περιοχή του Ζωγράφου, ιδανικές για φοιτητική κατοικία. Σε αυτή την τιμή βρίσκεται προς πώληση διαμέρισμα 28 τμ σε ημιώροφο κοντά στην Πανεπιστημιούπολη. Σε αντίστοιχη τιμή πωλείται και γκαρσονιέρα, επίσης ημιώροφου, στη Δάφνη με επιφάνεια 25 τμ (360 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο).

Αναρίθμητα είναι, τέλος, τα μικρά διαμερίσματα επιφάνειας 20-35 τμ που πωλούνται σε Κυψέλη και Πατήσια σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ.

Πότε αξίζουν τα συγκεκριμένα σπίτια

Όπως σημειώνουν μεσίτες τα σπίτια που πωλούνται σε τόσο χαμηλές τιμές είναι μικρά, παλαιά, και συνήθως χρήζουν ανακαίνισης. Σε πολλές περιπτώσεις συμφέρει η αγορά γκαρσονιέρας για κάποιον φοιτητή. «Αντί να δίνει κάποιος νοίκι 150-200 ευρώ τον μηνα για μια γκαρσονιέρα μπορεί να αγοράσει μια και να του μείνει και για μετά», δηλώνει στο insider.gr μεσίτης με μεγάλη εμπειρία στην αγορά κατοικίας.

Πηγή:insider.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ