Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο Λάμπρος Φισφής αναλύει ΕΠΙΚΑ τις Ελληνικές πόλεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τελευταία χρόνια γυρίζω όλη την Ελλάδα δίνοντας παραστάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι την έχω δει απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά έχω δει αρκετά ώστε, όταν θα έρθει η ώρα να δω όλη την Ελλάδα, να ξέρω τι θα θέλω να δω. Ξέρω πλέον, ας πούμε, ότι θέλω να για διακοπές την Καστοριά. Ξέρω ότι οι σκηνές της Μόρντορ, από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών, γυρίστηκαν στην Πτολεμαΐδα. Ξέρω ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν μήνα για να γυρίσεις σωστά την Κρήτη. Όπως επίσης ξέρω ότι το καλύτερο αξιοθέατο του Κιλκίς είναι η πινακίδα που γράφει «Θεσσαλονίκη, 49 χλμ».

Κάτι που συνειδητοποίησα από τις σύντομες επισκέψεις μου σε πόλεις της χώρας μας είναι ότι όλες διαθέτουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Κάποια γνωρίσματα που, χωρίς αυτά, δεν μπορείς να θεωρείσαι πόλη. Ας τα ονομάσουμε «το βασικό πακέτο».

Όλες οι πόλεις έχουν τουλάχιστον ένα μαγαζί με το όνομα Chill Out. Αυτό το μαγαζί μπορεί να είναι καφετέρια ή μπαρ, αλλά συνήθως είναι τα πάντα. Η πινακίδα θα γράφει «Chill Οut café-bar-restaurant-bistro-grillfrozen yogurt-spa-rooms to let-rent a car». Δεν υπάρχει κάτι που να ψάχνεις και να μην μπορείς να το βρεις σε αυτό το μέρος. Επίσης, σπανίως το μέρος αυτό είναι αντιπροσωπευτικό του ονόματός του. Δεν μπορείς να πας στο Chill Out για να χαλαρώσεις. Η μουσική είναι τόσο δυνατή, που κάνει τα αυτιά σου να αιμορραγούν, υπάρχουν καθρέφτες παντού αλλά μόνο ένας καναπές όπου κάθονται οι ιδιοκτήτες, ενώ οι πελάτες βολευόμαστε σε σκαμπουδάκια και το μαγαζί βρίσκεται στη γωνία των δύο πιο πολυσύχναστων δρόμων της πόλης, με θέα έναν πεζόδρομο. Πας εκεί όχι για να τσιλάρεις με τους φίλους σου, αλλά για να κάθεστε και να χαζεύετε τους περαστικούς πίνοντας καφέ και ακούγοντας μουσική η οποία εναλλάσσεται από Manu Chao σε Παντελίδη και από Άντζελα Δημητρίου σε Rihanna.

Από το βιβλίο του Λάμπρου Φισφή “Τετράδιο Κωμωδίας”

Διαβάστε όλο το άρθρο στο provocateur.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ