Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η φωτογραφία του Αριστοτέλη Ωνάση που έριξε το Facebook και έγινε αμέσως viral | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ελπίδα πως ο καιρός θα φτιάξει. Πρέπει να πορευόμαστε μέσα σε άστατο καιρό». Με αυτή τη σοφή και επίκαιρη φράση για τη χώρα μας συνόδεψε τη φωτογραφία του Αριστοτέλη Ωνάση στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook το Ίδρυμα Ωνάση κάνοντας το Διαδίκτυο να πάρει «φωτιά».

Η εικόνα αναρτήθηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την επέτειο από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα στις 15 Ιανουαρίου και μέσα σε λίγα λεπτά προκάλεσε το ενδιαφέρον των χρηστών με χιλιάδες likes και repost. Ήδη η φωτογραφία μετράει 8.700 «μου αρέσει» και πάνω από 1.000 κοινοποιήσεις.

«Μπορεί να τελειώσει η δική του ζωή αλλά χάρισε σε χιλιάδες ανθρώπους μια καινούργια ζωή με το Ωνάσειο που χάρισε στον τόπο μας», «Το Α και το Ω του Έλληνα … δεν υπάρχουν ανάμεσα τέτοιοι Έλληνες!!!», «Ο μεγάλος Έλληνας που μας έκανε περήφανους …!», είναι μερικά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση.

Το ιδιοφυές επιχειρηματικό ταλέντο του γεννημένου στη Σμύρνη το 1906 Αριστοτέλη Ωνάση, ήταν το «κλειδί» στη διαδρομή προς την κορυφή. Η ικανότητά του να βλέπει μπροστά και η τόλμη του αποτελούσαν δύο από τα χαρακτηριστικά που επέτρεψαν στον μεγιστάνα να ανοίξει φτερά σε πέντε ηπείρους με την Ολυμπιακή, να κατακτήσει τα πετρελαιοφόρα και να τα βάζει ακόμα και με τους πιο δύσκολους αντιπάλους όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η CIA.

Στις 15 Μαρτίου του 1975, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του αγαπημένου του γιου Αλέξανδρου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών, από οξεία μυασθένεια.

Το όνομα και η γεμάτη πάθος, πλούτη και τραγωδίες ζωή του είναι μέρος του μύθου του, που ζει και μνημονεύεται με δέος και νοσταλγία μέχρι σήμερα. Ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη οικονομική αυτοκρατορία από το μηδέν ήταν, είναι και θα είναι για τους οικονομικούς κύκλους παγκοσμίως, αλλά και για τους απλούς ανθρώπους που τον γνώρισαν, ο Χρυσός Έλληνας.

Πηγή: Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ