ιερεας χειροφιλημα

Τα γυρίζει ο Χαρδαλιάς: «Δεν φίλησα το χέρι του ιερέα»

Shares

Την απάντησή του στις επικρίσεις που δέχθηκε για την κίνησή του να φιλήσει το χέρι ενός ιερέα στην Καρδίτσα, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μέσω ανάρτησής του στο facebook.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αρνείται πως φίλησε το χέρι του ιερέα, ενώ μάλιστα όπως λέει ο ίδιος «τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με το Nίκο Χαρδαλιά ιστορίες, όπως της σημερινής με τη διάσωση των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στην Οξυά Καρδίτσας, «μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω».

«Αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό» συμπληρώνει.

«Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:
Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών» καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας.

Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:
Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών.

Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!»

Πατέρας Κωνσταντίνος για Χαρδαλιά: Ασπάστηκε το χέρι μου

Για χειροφίλημα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά έκανε λόγο ο πατέρας Κωνσταντίνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επέβλεπε και συντόνιζε τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων κατοίκων του χωριού Οξυά. ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας ιερέας. Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού με τα ελικόπτερα της ΕΜΑΚ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας φαίνεται να φιλά το χέρι του ιερέα, με τον ίδιο τον υφυπουργό σε ανάρτησή του να αναφέρει πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά πως έκλινε προς το ράσο του πατέρα Κωνσταντίνου.

«Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήρθε και ασπάστηκε το χέρι μου και μάλιστα θέλω να τον συγχαρώ γι’ αυτή τη στάση», είπε ο πατέρας Κωνσταντίνος. «Εγώ νομίζω ότι ασπάστηκε το χέρι μου», είπε ακόμη ο παπάς της Οξυάς. «Είτε ασπάστηκε το χέρι μου είτε έσκυψε για τα σέβη, καλώς έκανε και συγχαρητήρια», επισήμανε ο πατέρας Κωνσταντίνος.

Δείτε το βίντεο:

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *