Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με μπανάνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.

Υλικά για 8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. ρυζάλευρο
  • 75 γρ. πολέντα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 3 κρόκους
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ½ στικ βανίλια

Εκτέλεση

  1. Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τα 2 άλευρα και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα ώστε να μη ζεσταθεί πολύ.
  2.  Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  4. Πλάθουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σαν πουρέ και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
  5. Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες.
  6. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει.
  7. Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε σε 24 εκ. διάμετρο.
  8. Με τη ζύμη που μένει κόβουμε με ένα ποτήρι μικρούς δίσκους για να γαρνίρουμε ύστερα από πάνω.
  9. Ρίχνουμε μέσα στην τούρτα την κρέμα και επάνω βάζουμε τα δισκάκια που έχουμε κόψει.
  10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ