Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστές πατάτες με Κρητική Γραβιέρα, κιμά κοτόπουλο και γιαούρτι

Shares

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικό που είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε μια παγωμένη μπίρα το καλοκαίρι!

Υλικά

8 πατάτες
150 g γιαούρτι
100 g γραβιέρα κλασική Καλογεράκης
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 αυγό
Αλάτι
Για τον κιμά κοτόπουλου
250 g κιμά κοτόπουλου
100 g μπέικον
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 g Κρητική Γραβιέρα Καλογεράκη
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
150 ml ζωμό κοτόπουλου
50 ml κονιάκ ή κρασί
30 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Αφού πλύνουμε εξωτερικά πολύ καλά τις πατάτες, τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον και τα σωτάρουμε σε βαθύ τηγάνι για 1 με 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3 λεπτά μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κονιάκ.

Βάζουμε αλάτι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τον πελτέ και το ζωμό.
Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Αφού απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της Γραβιέρας τριμμένη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις πατάτες από επάνω και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους, όπως κάνουμε στα γεμιστά. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

 

 

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη τριμμένη Γραβιέρα, το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Με τη σος αυτή καλύπτουμε τις πατάτες και τη βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 20  λεπτά στους 180ο C και οι γεμιστές μας πατάτες είναι έτοιμες!

Tips

  • Εκτός από κιμά κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος κιμά θέλουμε.
  • Οι γεμιστές πατάτες ως κυρίως πιάτο  ταιριάζουν απόλυτα με πράσινη σαλάτα

 

Πηγή: kalogeraki

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *