Η συνταγή της ημέρας: Pancakes με Κρητική Γραβιέρα, πορτοκάλι και μέλι

Shares

Η Κυριακή είναι η καθιερωμένη μέρα για brunch! Σήμερα χουζουρεύουμε λίγο παραπάνω και ετοιμάζουμε ένα δυναμωτικό πρωινό με την βοήθεια των τυριών Καλογεράκη.

Υλικά

120 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 g Γραβιέρα Light Καλογεράκη
½  κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
20 ml. χυμό πορτοκαλιού
100 ml. γάλα
1 αυγό

Για το σερβίρισμα
Μέλι
Ξύσμα πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε θρυμματισμένη τη γραβιέρα Light χοντροτριτριμμένη.

Ψήνουμε τις τηγανίτες σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο λαδώνουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού.

 

 

 

Tips
Μπορούμε να σερβίρουμε τις τηγανίτες και με μια μεγάλη κουταλιά Έδεμα Καλογεράκης.

 

Πηγή: kalogeraki

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *