ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ελιές και Παραδοσιακό Κρητικό Τυρί
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό, ότι πρέπει για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα!
Υλικά
4 κοπανάκια κοτόπουλο
150 g ανάμεικτες ελιές
200 g Παραδοσιακό Κρητικό τυρί Καλογεράκη
200 g σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά ή 1 νεροκρέμμυδο
2-3 πιπεριές
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί.
Στη συνέχεια, χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο ταψί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα μυρωδικά, τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτό το περιεχόμενο του ταψιού.
Προσθέτουμε τις ελιές, το Παραδοσιακό Κρητικό τυρί κομμένο σε μεγάλους κύβους και σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και συνεχίζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι.
Tips:
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή μόνο φιλέτο στήθος.
Πηγή: kalogeraki
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν
Αδερφή Γιώργου Λυγγερίδη: «Έχω πολλή οργή μέσα μου – Ένας άνθρωπος καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν»
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Κρητικός αγριόγατος: Το ζώο «φάντασμα» επιστρέφει!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Ένας χρόνος χωρίς την Πένυ – «Ας γίνουνε αναμνήσεις τα τροχαία και όχι άλλοι άνθρωποι»
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
«Ιστορία τρόμου» στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ για ασθενή με χολή