Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανή κοτόπιτα με μπεσαμέλ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πιο λαχταριστή κοτόπιτα που φτιάξατε ποτέ…Από τον Ηλία Μαμαλάκη.

Υλικά

    • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 2 καρότα
    • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
    • 2 κλαράκια σέλινο
    • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
    • αλάτι

Για την μπεσαμέλ

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1½ νεροπότηρο ζωμό όπου έβρασε το κοτόπουλο
  • 2 νεροπότηρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια κασέρι χοντροτριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καταρχάς, πλένετε το κοτόπουλο. Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε δύο λίτρα νερό και βάζετε το κοτόπουλο ολόκληρο μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο. Αλατίζετε ελαφρά και το βράζετε μέχρι σχεδόν να διαλυθεί. Το βγάζετε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε το ζωμό και τον φυλάτε στο ψυγείο για να τον χρησιμοποιήσετε σε άλλες συνταγές σας.

Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα από το βρασμένο κοτόπουλο και στη συνέχεια μαζεύετε όλα τα ψαχνά του και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, σε μια καθαρή κατσαρόλα φτιάχνετε μια πλούσια μπεσαμέλ: ζεσταίνετε το βούτυρο και, μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να σκουρύνει λίγο. Αδειάζετε μέσα το ζωμό και ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η μπεσαμέλ.

Προσθέτετε τα μανιτάρια ωμά, το τριμμένο κασέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε απαλά, αφού πρώτα δοκιμάσετε, και προσθέτετε πιπέρι. Ανακατεύετε μέσα και το κοτόπουλο και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί του φούρνου και στρώνετε τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα. Αδειάζετε τη γέμιση και τη στρώνετε με ένα πιρούνι. Γυρίζετε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων και στρώνετε από πάνω άλλα τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Κόβετε την κοτόπιτα σε μερίδες με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και την περιχύνετε με ένα ακόμα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.

Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένη με μια λαδόκολλα για να μην αρπάξει και να προφτάσει να ψηθεί καλά από κάτω. Στα 40 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφήνετε να κρυώσει λιγάκι, την κόβετε σε μερίδες και τη σερβίρετε σε πιατέλα.

 

Πηγή: olivemagazine

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ