Η συνταγή της ημέρας: Κανταΐφι γεμιστό με Γλυκιά Μυζήθρα και γλυκό του κουταλιού

Shares

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα κλασικό σιροπιαστό γλυκό που αρέσει σε όλη την οικογένεια σε μια παραλλαγή άκρως ενδιαφέρουσα!

Υλικά

250 g φύλλο για κανταΐφι
150 g βούτυρο
Φυστίκι Αιγίνης

Για τη γέμιση
250 g Γλυκιά Μυζήθρα ή Μυζηθρουλά-κη Καλογεράκη
150 g γλυκό πορτοκάλι ή κυδώνι
2-3 κρυσταλλάκια μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κάψουλα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τη μυζήθρα και την αναμιγνύουμε με τα αρωματικά και το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο.

Πλάθουμε την μυζήθρα σε 10 μικρά ρολάκια των 25 g και τα αφήνουμε στην άκρη για να γεμίσουμε στην πορεία τα κανταΐφια.

«Ξάνουμε» το κανταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε 10 ισόποσα κομμάτια. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο.

Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε τη γέμιση κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό με ανάλαφρες-γρήγορες κινήσεις και τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ραντίζουμε τα κανταΐφια με το βούτυρο, το οποίο έχουμε ζεστάνει καλά.

Στη συνέχεια, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά στους 175 C.

Όσο ψήνουμε τα κανταϊφάκια, ζεσταίνουμε το σιρόπι που μας έχει μείνει από το γλυκό του κουταλιού.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά με το ζεστό σιρόπι. Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι.

Τα αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες να «ξεκουραστούν» και να απορροφήσουν το σιρόπι. Τώρα είναι έτοιμα για απόλαυση!

 

 

Tips:

  • Τα κανταΐφια δεν χρειάζεται να είναι πολύ σιροπιασμένα, αν όμως τα θέλουμε περισσότερο, προσθέτουμε επιπλέον αραιωμένο μέλι.

 

 

Πηγή: kalogeraki

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *