Η συνταγή της ημέρας: Γαλακτομπούρεκο

Shares

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα κλασικό σιροπιαστό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά + 2 κρόκους
  • 1/3 φλιτζανιού + 1 κουταλιά σιμιγδάλι
  • Βανίλια

Σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Τα υπόλοιπα φύλλα τα βουτυρώνουμε με πινέλο κατά τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε στην άκρη. Αν έχουμε γάλα φρέσκο, το βράζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το σιμιγδάλι.

Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όσο βούτυρο έμεινε. Βάζουμε την κρέμα στο ταψάκι και απλώνουμε πάνω τα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Τα χαράζουμε, ώστε να κόβεται εύκολα το γλυκό αφού ψηθεί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στο 190 βαθμούς και για ακόμα 35 λεπτά στους 160. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι που θα πρέπει να είναι κρύο.

 

 

Πηγή: incrediblecrete

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *