Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με καλαμπόκι, πιπεριά και Τυ-ριγανάτο

Shares

Σήμερα ετοιμάζουμε μία τέλεια συνταγή για αλμυρό κέικ που αρέσει σε όλους και είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας!

Υλικά

150 g καλαμπόκι
2 πολύχρωμες πιπεριές
250 g Τυ-ριγανάτο Καλογεράκη
200 ml γάλα
2 αυγά μεγάλα
50 ml ελαιόλαδο
270 g αλεύρι φαρινάπ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, κόβουμε τη μισή ποσότητα τυριού σε κυβάκια και το υπόλοιπο το τρίβουμε.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το τυρί, τις πιπεριές, το καλαμπόκι και το αλατοπίπερο.

Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε λίγο τη φόρμα του κέικ, περιχύνουμε το μείγμα σε αυτή.

Ψήνουμε στους 175ο C  για 40-45 λεπτά και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!

Το διατηρούμε τυλιγμένο σε μεμβράνη.

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλλαντικά, όπως ζαμπόν ή γαλοπούλα!

 

 

Πηγή: kalogeraki

 

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *