Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με καλαμπόκι, πιπεριά και Τυ-ριγανάτο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα ετοιμάζουμε μία τέλεια συνταγή για αλμυρό κέικ που αρέσει σε όλους και είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας!

Υλικά

150 g καλαμπόκι
2 πολύχρωμες πιπεριές
250 g Τυ-ριγανάτο Καλογεράκη
200 ml γάλα
2 αυγά μεγάλα
50 ml ελαιόλαδο
270 g αλεύρι φαρινάπ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, κόβουμε τη μισή ποσότητα τυριού σε κυβάκια και το υπόλοιπο το τρίβουμε.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το τυρί, τις πιπεριές, το καλαμπόκι και το αλατοπίπερο.

Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε λίγο τη φόρμα του κέικ, περιχύνουμε το μείγμα σε αυτή.

Ψήνουμε στους 175ο C  για 40-45 λεπτά και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!

Το διατηρούμε τυλιγμένο σε μεμβράνη.

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλλαντικά, όπως ζαμπόν ή γαλοπούλα!

 

 

Πηγή: kalogeraki

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ