ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε
Ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο πιάτο από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά
6 μανιτάρια champignon
5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
150 γρ. φέτα τριμμένη
60 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
3 παξιμάδια τριμμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια περίπου μέχρι τη μέση. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατεμένα τη φέτα, το μετσοβόνε, τα παξιμάδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια από τη μέση και πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο αέρα στους 200°C για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει μία κρούστα τραγανή. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή: botrini
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ4 ώρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
Κόσμος2 ημέρες πριν
Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον… λίντσαραν οι θεατές
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Πνίγηκε στη σκόνη το Ρέθυμνο – Ξεπέρασε τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο: Φορτηγό έφυγε από την πορεία του και τυλίχτηκε στις φλόγες!