ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με λαχανικά και Ανθότυρο
Σήμερα ετοιμάζουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια!
Υλικά
300 g κριθαράκι μέτριο
150 g Ανθότυρο Καλογεράκη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 g μανιτάρια
100 g σέλερι
1 πράσο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1000 ml καυτό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τις πιπεριές, κόβουμε σε ροδέλες το πράσο και το σέλερι και τέλος κόβουμε το κολοκυθάκι σε καρέ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα παραπάνω λαχανικά με το ελαιόλαδο.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια το αδειάζουμε στο βαθύ τηγάνι με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε σε αυτό τον τοματοπελτέ, τα μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι.
Ξεκινάμε να περιχύνουμε σταδιακά το ζωμό, σε μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.
Μόλις ολοκληρώσουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας από πάνω μπόλικο τριμμένο ανθότυρο.
Tips:
- Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο λαχανικό θέλουμε.
Πηγή: kalogeraki
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ46 λεπτά πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
Κόσμος2 ημέρες πριν
Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον… λίντσαραν οι θεατές
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο: Φορτηγό έφυγε από την πορεία του και τυλίχτηκε στις φλόγες!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Πνίγηκε στη σκόνη το Ρέθυμνο – Ξεπέρασε τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη!