ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη τάρτα με σοκολάτα
Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μια κανονική τάρτα. Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!
Υλικά Συνταγής
-
Για τη βάση της τάρτας
- 220 γρ. φουντούκια
- 50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. μέλι
- 4 κ.γ. κακάο
-
Για τη γέμιση της τάρτας
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. γάλα καρύδας
- 150 γρ. μέλι
- 120 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη, νηστίσιμη τάρτα σοκολάτα.
Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση, για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτα, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε. Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση
Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Παγώνουμε την τάρτα να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Πηγή: argiro
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Αδερφή Γιώργου Λυγγερίδη: «Έχω πολλή οργή μέσα μου – Ένας άνθρωπος καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν»
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στο Ηράκλειο – Έχει μέγεθος 1,5 στρέμμα!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρεθυμνιώτισσα διαμαρτύρεται για τα δέντρα που κόβουν έξω από το σπίτι της