Συναντήθηκαν με τον Βαρθολομαίο εκπρόσωποι της κρητικής εκκλησίας

Shares

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντηθούν στο Φανάρι οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Συνδέσµων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) και οι Πρόεδροι των κατά τόπους Ιερών Συνδέσµων του νησιού, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συµβούλιο της Ένωσης Συνδέσµων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) και οι Πρόεδροι των κατά τόπους Ιερών Συνδέσµων του νησιού, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση στο γραφείο της στο Ηράκλειο, µε σκοπό να ενηµερωθούν τα µέλη από τον πρόεδρο π. Ζαχαρία Αδαµάκη και να αποφασίσουν τις ενέργειες τους, έπειτα από τις πρόσφατες συναντήσεις της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κρήτης µε τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευµάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, µε τους Αρχηγούς και Εκπροσώπους των Κοµµάτων της Ελληνικής Βουλής καθώς και τους αιρετούς Βουλευτές της Κρήτης.

Τα θέµατα που συζητήθηκαν κατά τις παραπάνω συναντήσεις ήταν:
α. Η επικείµενη αναθεώρηση του Συντάγµατος.
β. Η πρόταση αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας.
γ. Η αβέβαιη εργασιακή σχέση και το µισθολογικό καθεστώς των
κληρικών.

Έπειτα από εκτεταµένη διαλογική συζήτηση το Δ.Σ της Ένωσης καθώς και οι Πρόεδροι των Ιερών Συνδέσµων αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ:

α. Να επισκεφθούν τη Μητέρα Εκκλησία το Οικουµενικό Πατριαρχείο και τον Οικουµενικό µας Πατριάρχη Κύριο Κύριο Βαρθολοµαίο.

β. Να αποδεχθούν την πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευµάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου για διάλογο στις 4 Δεκεµβρίου 2018 µε τους κληρικούς της Εκκλησίας της Κρήτης.

γ. Να έλθουν οι τοπικοί Σύνδεσµοι των Ιερών Μητροπόλεων σε επικοινωνία µε τους ανά Νοµό Βουλευτές της Κρήτης και να ζητήσουν την ξεκάθαρη θέση τους για τα παραπάνω θέµατα.

δ. Δηλώνουν απερίφραστα ότι είναι και θα παραµείνουν ενωµένοι όλοι οι κληρικοί της Ελλάδος. Για το λόγο αυτό είναι σε συνεχή επαφή µε το Δ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. για τις περαιτέρω από κοινού ενέργειές της Ένωσης.

ε. Εκφράζουν δηµόσια τις εγκάρδιες θερµές ευχαριστίες τους προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης για την έµπρακτη πατρική στήριξη και συµπόρευση µε την Ένωση.»

Πηγή: zarpanews.gr

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *