Σύμβαση για να ξεδιψάσει το Ρέθυμνο από το φράγμα Ποταμών

Shares

Προγραμματική σύμβαση για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του δήμου Ρεθύμνου, με την αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου, υπεγράφη χθες, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Το έργο έχει προϋπολογισμό 22,5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.
Το έργο διαθέτει μελετητική ωριμότητα και προβλέπει την εξυπηρέτηση 30.00 ενεργών υδρομέτρων στο Δήμο Ρεθύμνου και άλλων 6.200 υδρομέτρων σε 11 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου.
Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες και υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», το οποίο χρηματοδοτεί κρίσιμα έργα για την κάλυψη βασικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών, σε όλη την Ελλάδα. «
Ο κ. Ξανθός από την πλευρά του τόνισε πως αποτελεί «πολύ σημαντική εξέλιξη το έργο και κοινωνικά ανταποδοτικό, γιατί αφορά την επάρκεια νερού και την ασφαλή ύδρευση του Ρεθύμνου».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή μέρα για το Ρέθυμνο γιατί «μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, Δήμου Ρεθύμνου, ΟΑΚ, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Κρήτης, υπογράφηκε μια προγραμματική σύμβαση για ένα εμβληματικό έργο για τον τόπο», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης σημείωσε πως το έργο «θα λύσει το πρόβλημα λειψυδρίας όλου του τουριστικού μετώπου του Ρεθύμνου αλλά και του Δήμου Μυλοποτάμου», ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή έκανε λόγο για ένα «μεγάλο εμβληματικό έργο στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου, που αποτελεί όνειρο παρά πολλών ετών των Ρεθυμνιωτών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα».

Πηγή: ert.gr

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *