Σχολεία: Από ποια ηλικία θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στους μαθητές

Shares

Αφού διευκρινίστηκε πως τα σχολεία θα ανοίξουν με πλήρη σύνθεση, με παρόντες δηλαδή όλους τους μαθητές, αλλά με όλους, μαθητές και καθηγητές, να φορούν μάσκες, αυτό που απομένει τώρα είναι από ποια ηλικία θα θεσπιστεί η υποχρεωτική χρήση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές άνω των 10 ετών. Αναμένεται άμεσα η εισήγηση της επιτροπής για τις μικρότερες ηλικίες.

Επίσης η μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία θα γίνεται με μάσκα.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα γίνεται αν κάποιο τμήμα ή σχολείο κλείσει λόγω κρούσματος ή αν υπάρχει τοπικό lockdown

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα στο προαύλιο όλα τα παιδιά μαζί, αλλά οι τάξεις θα βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες, ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά έξω μαζί.

Εννοείται πως στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα συνιστάται το συχνό πλύσιμο και γενικά η σχολαστική καθαριότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δικαιολογημένες θα είναι οι απουσίες των μαθητών μόνο αν νοσούν, ή νοσεί μέλος της οικογένειάς τους ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις και για το τι θα γίνει με τα σχολικά κυλικεία, τις σχολικές δραστηριότητες όπως αθλητισμός, εκδρομές κλπ

Στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι να λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία, όπως και τα σχολικά γεύματα ενώ γρίφο αποτελεί το πώς θα γίνουν φέτος οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών.

Πηγή: flashnews

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *