Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με λαχανικά και Ανθότυρο

Shares

Σήμερα ετοιμάζουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια!

Υλικά

300 g κριθαράκι μέτριο
150 g Ανθότυρο Καλογεράκη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 g μανιτάρια
100 g σέλερι
1 πράσο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1000 ml καυτό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τις πιπεριές, κόβουμε σε ροδέλες το πράσο και το σέλερι και τέλος κόβουμε το κολοκυθάκι σε καρέ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα παραπάνω λαχανικά με το ελαιόλαδο.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια το αδειάζουμε στο βαθύ τηγάνι με τα λαχανικά.

Προσθέτουμε σε αυτό τον τοματοπελτέ, τα μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι.

Ξεκινάμε να περιχύνουμε σταδιακά το ζωμό, σε μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.

Μόλις ολοκληρώσουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας από πάνω μπόλικο τριμμένο ανθότυρο.

Tips:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο λαχανικό θέλουμε.

 

 

Πηγή: kalogeraki

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *