ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Συνταγή για λαχταριστά καλιτσούνια με κρεμμύδι
Κλειστά νόστιμα και απλά πιτάκια με καταγωγή από τα Χανιά. Ας δούμε τη συνταγή για λαχταριστά καλιτσούνια με κρεμμύδι!
Προετοιμασία 20’, Αναμονή 30’, Τηγάνισμα 10’
Υλικά (για 20-30 καλιτσούνια)
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 ml τσικουδιά
50 ml ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
Νερό χλιαρό «όσο σηκώσει», περίπου 1 φλ. τσ.
Για τη γέμιση
500 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
150 γραμμάρια ξινομυζήθρα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 5′ μέχρι να ξανθύνουν και μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τέλος, ρίχνουμε την ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη και σφιχτή. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και κόβουμε με ένα κουπάτ κύκλους 12 εκατοστά. Γεμίζουμε το καθένα με 1 κ.σ. από τη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο. Τα κλείνουμε πατώντας με ένα πιρούνι γύρω-γύρω. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντάς τα και από τις δύο μεριές ώστε να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή: in
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Αυτά είναι τα Κρητικά Πασχαλινά έθιμα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Τέμπη: Καταγγελία «βόμβα» από τον πατέρα των διδύμων – «Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Το Ρέθυμνο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!
-
XANIA2 ημέρες πριν
Κρήτη: Νεκρός μοτοσυκλετιστής σε νέο τροχαίο – 4 νεκροί σε μια εβδομάδα