Συναγερμός και στην Ελλάδα για τον κοροναϊό-Εκδόθηκαν οδηγίες

Shares

Σε επαγρύπνηση παραμένει ο ΕΟΔΥ, σχετικά με την νόσο που προκαλεί ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV) που εμφανίστηκε στην Κίνα, για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.

«Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα», ανακοίνωσε ο Οργανισμός, μετά από σύσκεψη επιστημόνων με θέμα τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού (2019-nCoV), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, υπό τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, «ο νέος ιός ανήκει στη κατηγορία των κοροναϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα αλλά και σοβαρότερες λοιμώξεις. Ο ιός έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη θνητότητα από άλλους κοροναϊούς όπως ο ιός MERS-CoV».

Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση των διεθνών δεδομένων σχετικά με τη νόσο καθώς και εκτίμηση κινδύνου για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα καθώς και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος κρίνεται χαμηλός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όσον αφορά στις πύλες εισόδου δεν έχουν ακόμα αποσταλεί οδηγίες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και μόνο σε περίπτωση που δοθεί εντολή θα τεθούν σε λειτουργία οι ειδικές θερμικές κάμερες όπως είχε γίνει στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit

Shares

3 comments

  1. Pingback: Έφτασε στην Ευρώπη ο κοροναϊός - Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

  2. Pingback: Κρήτη: Αυτά είναι τα 2 νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό

  3. Pingback: Τα 3 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να μάθει ο Έλληνας από τον κοροναϊό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *