Στις επάλξεις 24 ναυαγοσώστες στις παραλίες του Ρεθύμνου | ΦΩΤΟ

Shares

Στις επάλξεις και ακροβολισμένοι στους 18 πύργους των παραλιών του δήμου Ρεθύμνου, βρίσκονται οι 24 ναυαγοσώστες που μεριμνούν, ώστε αυτό το καλοκαίρι, ει δυνατόν, να μην υπάρξουν πνιγμοί.

Τα σωστικά μέσα έχουν ενισχυθεί με λέμβο, τροχοφόρα και jet ski.

Στις δύσκολες, καιρικά, ημέρες, η επαγρύπνηση θα είναι αυξημένη, με τους ναυαγοσώστες να καλούν τους λουόμενους σε συμμόρφωση με μερικές βασικές για τη ζωή τους συμβουλές.

Με σωστική λέμβο που θα επιχειρεί μέσα σε 8 λεπτά, όποτε τυχόν κινδυνεύει λουόμενος, εφοδιάστηκε ο ανάδοχος του ναυαγοσωστικού έργου, Γιάννης Αγριμάκης, για τον δήμο Ρεθύμνου, όπως και με 4 τετράτροχα οχήματα παντός εδάφους και τέσσερα jet ski. Φέτος οι πύργοι στις παραλίες θα είναι 18 και οι ναυαγοσώστες 24.

Ο ναυαγοσώστης, Διονύσης Μητρόπουλος, καλεί τους λουόμενους να συμβουλεύονται τις ειδικές σημαίες που αναρτώνται στους ναυαγοσωστικούς πύργους, όπως και να σέβονται και τις επισημάνσεις των ίδιων των ναυαγοσωστών.

Απαραίτητο το αντηλιακό και η σκιά, η παρέλευση τριών ωρών από την κατανάλωση φαγητού και ποτού, η προσοχή στα θαλάσσια ρεύματα.

Τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, το ναυαγοσωστικό προσωπικό θα βρίσκεται σε επαυξημένη επιφυλακή, ακόμα και εκτός του συμβατικού ωραρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σωστική λέμβος διαθέτει απινιδωτή και είναι επανδρωμένη με χειριστή και ναυαγοσώστη, ενώ θα επεμβαίνει κατόπιν κλήσης από το λιμεναρχείο ή κάποιον ναυαγοσώστη.

Πηγή: cretedoc

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *