Σπήλαιο των Ελεφάντων: Το «θαύμα» της φύσης που κρύβεται στο βυθό των Χανίων! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Τα φυσικά αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει κάποιος στην Κρήτη είναι πραγματικά αμέτρητα από άκρη σε άκρη του νησιού. Το μεσογειακό τοπίο είναι τόσο πλούσιο που δικαιολογημένα την κάνει έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και όχι μόνο. Οι μαγευτικές παραλίες, τα επιβλητικά βουνά της ενδοχώρα, τα γραφικά χωριά και τα ιδιαίτερα φαράγγια και σπήλαια προσφέρουν επιλογές για κάθε προτίμηση ενός επισκέπτη. Ένα τέτοιο σπήλαιο είναι δίχως αμφιβολία το Σπήλαιο των Ελεφάντων στα Χανιά.

Στην περιοχή Δρέπανο του Ακρωτηρίου στο νομό Χανίων και λίγα χιλιόμετρα έξω από τον κόλπο της Σούδας, βρίσκεται το υποθαλάσσιο Σπήλαιο των Ελεφάντων. Το σπήλαιο που πήρε το όνομα του από την ανακάλυψη οστών ελεφάντων στο εσωτερικό του το 2000, συγκεντρώνει από τότε πλήθος φίλων της κατάδυσης που «βουτάνε» να ανακαλύψουν την απίστευτη υποθαλάσσια ομορφιά του…

Το εντυπωσιακό υποθαλάσσιο σπήλαιο του οποίου η είσοδος βρίσκεται 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, χαρακτηρίζεται από παλαιοντολογικό ενδιαφέρον λόγω των σημαντικών ευρημάτων καθώς και από άκρως ιδιαίτερη ομορφιά με τους δεκάδες σταλαγμίτες και σταλαχτίτες που βρίσκονται στις αίθουσες του σπηλαίου.

Πριν από λίγες ημέρες, έμπειροι δύτες το επισκέφτηκαν και μας χαρίζουν ένα εντυπωσιακό βίντεο με όσα κατέγραψε η κάμερά τους μέσα στο Σπήλαιο των Ελεφάντων:

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *