Φίλοι του Σωματείου ΑμΕΑ γιόρτασαν την καινούργια χρονιά με αισιοδοξία για το μέλλον!

Shares

Σε εύθυμο κλίμα βρέθηκαν τα μέλη του Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου, στο αγαπημένο στέκι «Αργοναύτης», ώστε να γιορτάσουν μια ακόμη χρονιά με υγεία και πάνω από όλα αισιοδοξία με το κόψιμο της βασιλόπιτας.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Το κατάστημα γέμισε από κόσμο που είναι μέλη του Σωματείου, συγγενικά τους πρόσωπα, φίλους, γνωστούς, καθώς και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοτικούς συμβούλους, αλλά και ο πατέρας Νικόλαος Νικηφόρος εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας και βέβαια ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Η γιορτή ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά από τον Δημήτρη Τσαχάκη, Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ, στις δράσεις της χρονιάς που πέρασε, αλλά και στα άμεσα σχέδια που αναμένονται να υλοποιηθούν. Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές δράσεις, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ τον ερχόμενο Μάρτη, επίσημα ως Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης. Παράλληλα, ενημέρωσε το κοινό για την στέγαση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τσαχάκης ανακοίνωσε επίσης, ότι: «Σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, εξασφαλίσαμε κάποιες θέσεις εργασίας σε δημοτικές επιχειρήσεις, κάτι που τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό, διότι το να βρει εργασία οποιοδήποτε άτομο με αναπηρία και πόσο μάλλον σε μόνιμη θέση είναι το παν».

Συνεπώς, οι μελλοντικοί στόχοι αφορούν την επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία, καθώς και σύμφωνα με αναφορά του Δημήτρη Τσαχάκη, υπάρχουν ακόμη κάποιοι τομείς που θα χρειαστούν βελτίωση όπως είναι: «Η εκπαίδευση, η προσβασιμότητα και η ενασχόληση του Σωματείου με τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία που μένουν μόνιμα εκτός της πόλης του Ρεθύμνου». «Ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα έπειτα την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Βασιλείου συζητώντας με το δήμαρχο τα προβλήματα που υπάρχουν. Στο άμεσο μέλλον θα επιδιώξουμε από πλευράς του Σωματείου να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

Στη συνέχεια ο πατέρας Νικόλαος Νικηφόρος έδωσε την ευλογία του για την κοπή της βασιλόπιτας, ενώ αξίζει να σημειωθεί η αφοσίωσή του προς τα άτομα με κώφωση, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια των ομιλιών πραγματοποιούσε μετάφραση στη νοηματική γλώσσα σε άτομα που παρευρίσκονταν και δεν μπορούσαν να ακούσουν.

Άτομα με ειδικές ικανότητες βρίσκονταν σε ένα χώρο γεμάτο από ανθρώπους που ξεχείλιζαν αγάπη και ζεστασιά με καλή διάθεση, έτοιμοι να υποδεχτούν την ορχήστρα, για να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Μια υπέροχη μέρα για όλους όσους παρευρέθηκαν στο χώρο, χαρούμενοι και υγιείς όπως ευχόμαστε να είναι πάντα!

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *