Η στιγμή του σοκαριστικού ατυχήματος στη Formula 1 | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Σοκαριστικό ατύχημα συνέβη πριν λίγη ώρα κατά την διάρκεια του Grand Prix στο Μπαχρέιν.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση του αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, ο πιλότος της Haas, Ρομάν Γκροζάν, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, βγήκε εκτός πίστας και με μεγάλη ταχύτητα συγκρούστηκε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί τρομακτική έκρηξη.

Αμέσως σηκώθηκε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας σταμάτησε.

Σαν από θαύμα, ο έμπειρος οδηγός κατάφερε να βγει σώος από το μονοθέσιο, έχοντας τις αισθήσεις του. O Ρομέν Γκροζάν είχε μια επαφή με τον Δανιήλ Κβίατ λίγες στροφές μετά την εκκίνηση του αγώνα στο Μπαχρέιν.

Έφυγε δεξιά με 250km/h και χτύπησε στην μπαριέρα που βρίσκονταν εκεί. Το μονοθέσιο χτύπησε με το πλάι και με τη μύτη τη μπαριέρα και την τρύπησε με την ορμή ενός σώματος βάρους 700kg που κινείται με 200km/h.

Μπήκε ανάμεσα στις λωρίδες της μπαριέρας, φρέναρε γιατί δεν χωρούσε, περιστράφηκε λόγω της βίαιης επιβράδυνσης και από τη διατμητική τάση που δέχτηκε κόπηκε στα δυο. Κόπηκε στο σημείο που προβλέπεται να κοπεί, στη σύνδεση της μπανιέρας με τη μηχανή.

Εκεί βρίσκεται και το τεπόζιτο βενζίνης που έσπασε και ανεφλέγη.

Ο οδηγός σώθηκε για δυο λόγους: Πρώτον γιατί το Halo, το προστατευτικό που βρίσκεται εμπρός από το πρόσωπό του, άντεξε και «ανασήκωσε» την μπαριέρα από το πρόσωπό του. Δεύτερον γιατί κατά τύχη διατήρησε τις αισθήσεις του, μπόρεσε να λυθεί και να βγει από το μονοθέσιο.

Σε αντίθετη περίπτωση θα είχε καεί ζωντανός καθώς αναφλέγηκαν 160kg καυσίμου. Αξίζει να τονιστεί πως όταν εφαρμόστηκε το Halo ήταν πολέμιός του. Σήμερα του έσωσε τη ζωή.

Ο αγώνας διεκόπη μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά στην μπαριέρα. Ο Γκροζάν διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Έχει μερικά μικροκαψίματα και κατάγματα στα πλευρά.

Δείτε τι συνέβη στη στροφή 3

 

 

 

 

Πηγή: Mononews

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *