πεντοζάλι

Το Πεντοζάλι που «ταρακούνησε» το Μέγαρο Μουσικής και έμεινε στην ιστορία | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Στο Μέγαρο Μουσικής έχουν διοργανωθεί αμέτρητες πολιτιστικές βραδιές και χιλιάδες κόσμου έχουν απολαύσει εξαιρετική μουσική αλλά και χορευτικά συγκροτήματα που καθηλώνουν με τις εμφανίσεις τους. Μία από αυτές τις βραδιές που έχει πραγματικά μείνει στην ιστορία είναι η συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Κουρήτες οι οποίοι χόρεψαν ένα εντυπωσιακό Πεντοζάλι υπό τον ήχο της λύρας του Αντώνη Μαρτσάκη.

Με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει το Μέγαρο Μουσικής, τα παλικάρια του Λαογραφικού Ομίλου με τις άψογες παραδοσιακές φορεσιές πήραν θέση στην πίστα και ανάγκασαν όσους βρίσκονταν στην αίθουσα και όσους παρακολούθησαν στην συνέχεια από την τηλεόραση να καμαρώσουν!

Ο ξεσηκωτικός χορός με τον παλικαρίσιο χαρακτήρα ήταν το αποκορύφωμα μίας βραδιάς με έντονο άρωμα Κρήτης και μεράκι για ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής παράδοσης του νησιού.

Δείτε το απόσπασμα με το πεντοζάλι από την μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Μέγαρο Μουσικής  και χειροκροτήστε με την σειρά σας τα κοπέλια που μας κάνουν περήφανους:

Σκορδαλός & ΜαρτσάκηςΧορεύει ο Λαογραφικός Όμιλος Κουρήτες ΠεντοζάλιΣα θε να μάθεις και να δεις ο τόπος ήντα βγανει

Gepostet von Η Κρήτη Είναι Μόνο Μία am Dienstag, 18. Juni 2019

Shares


2 comments

  1. Pingback: Κρήτη: Η τέχνη των παραδοσιακών εορτών | ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *