Ροδακινόπιτα

Συνταγή για την πιο εύκολη και λαχταριστή ροδακινόπιτα!

Shares

Αγαπάτε τα ροδάκινα; Εμένα είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα. Σας προτείνω λοιπόν να φτιάξετε ροδακινόπιτα εύκολα και γρήγορα και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε.

 

ΥΛΙΚΑ:

• 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. baking powder
• 120 ml λάδι
• 120-130 ml χλιαρό νερό
• 150 γρ. καστανή ζάχαρη

• 4-5 ζουμερά ροδάκινα
• 1 κ.γ. κανέλα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• λίγο γαρύφαλλο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
3. Κόβουμε σε μια λεκάνη τα ροδάκινα (αφού τα καθαρίσουμε) σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύουμε καλά.
4. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Βάζουμε σε ταψί (28 εκ.) το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράσσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι ή ανοίγουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC (πάνω και κάτω αντίσταση) για περίπου 50 λεπτά.

Πηγή: travegirl

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *